Zo hou je deze week de kids bezig #3

Gepubliceerd op 20 april 2020 door Isabelle
Zo hou je deze week de kids bezig #3(c)Instax

Week 6! Voor ouders van jonge kinderen voelt het meer dan ooit aan als een marathon en de ideetjes om de kroost bezig te houden raken, net als de energiereserves van mama en papa, stilaan uitgeput. Wij geven je vanaf nu elke week wat inspiratie om de komende zeven dagen met de glimlach en zonder al te veel crisissen door te komen.

Doen: Op fotojacht 

Dat de hele crisis ook het mooiste in de mens naar boven haalt, bewijzen de hartverwarmende berenjachten die in het hele land plaatsvinden. Je hebt waarschijnlijk al de hele buurt uitgekamd met je kroost, maar deze week tillen we het detectivewerk naar een hoger niveau met een heuse suspect board. Instax, de maker van gemakkelijke polaroid camera’s, moedigt de allerkleinsten aan om elke gevonden beer op de gevoelige plaat vast te leggen en een mooie collage te maken met alle gespotte diertjes.

Geen beren in de buurt? Niet erg: druk je kind een Instax Mini 11 (€79) in de hand en laat hem of haar een kleine reportage over de buurt of jullie huis maken. Kleuters staan vaak stil bij ogenschijnlijk onbelangrijke details en het is heerlijk verfrissend om het leven eens door hun bril te bekijken. Bovendien kunnen de beelden van pas te komen voor hun eigen logboek -zie tip 5... 

kids_lockdown

Bewegen: Shake it off

Heel wat reizen vallen in het water dit jaren, maar dat betekent niet dat Club Med je in de steek laat. Integendeel: de hotelketen kwam met een heus digitaal platform op de proppen vol leuke en interessante activiteiten voor kinderen, volwassenen of het hele gezin. Van food tutorials via deugddoende online workouts en leerrijke spelletjes tot leuke ideeën zoals een digitaal album om met de hele familie te maken. Deze week focussen op de  Family Mood playlist want wie Club Med zegt, zegt zingen en dansen en heel even àl die frustraties uit grote en kleine lijven schudden…

Leer: Disney time! 

Ook Disneyland Parijs komt met online entertainment met een platform waar je de choreografieën en beste lekkernijen van het beroemde park thuis leert nabootsen. Wie een prinses of meer in huis heeft, leert er ook iconische kapsels zoals dat van Frozens Elsa te maken -deze zal een gevoelige snaar raken, geloof ons… Onze absolute favoriet is echter de digitale tekenklas waar je samen met je kids beroemde Disney figuren zoals Mickey Mouse, Winnie The Pooh, Stitch of Elsa leert tekenen.

Maak: een wereld van karton

Hoog tijd om iets te doen aan… die stapel pizzadozen. Veel ouders lieten het goede voornemen om zelf te koken ondertussen al een tijdje varen -no judging here- en dat is te zien aan de stapel oud karton in de kelder. Maak van een nood een deugd en gebruik dit stevige materiaal om een poppenhuis, garage, station, spoorweg of boerderij voor je kids te bouwen. Uiteraard horen daar ook meubels, auto’s, dieren, enzovoort bij. Je zou versteld staan van de ontelbare creatieve tutorials die je online kan vinden. Kinderen vinden het trouwens heerlijk om de voorwerpen en figuren achteraf zelf te kunnen schilderen en/of beplakken. We spreken uit ervaring als we zeggen: héél.erg.verslavend. Zowel voor ouders als kinderen!

kids_karton
(Shutterstock)

Maak: een Lockdown Logboek

Ook leuk: hou een logboek bij over lockdown en laat je kinderen elke dag een nieuwe, fantasierijke pagina aan het verhaal toevoegen. Laat ze daarin de leuke, maar ook minder leuke momentjes beschrijven zoals een val of iets waar ze hevig van geschrokken zijn. Een dagboek aanleggen is leuk, maar heeft ook een therapeutische werking. Het helpt kinderen om de hele situatie beter te plaatsen, want we vergeten soms hoe verwarrend het ook voor hen allemaal is. Hoe het boek eruitziet en uit welk materiaal het bestaat, is volledig jullie keuze. Van eenvoudige potloodtekeningen tot een vilten album (zoals dit wondermooie exemplaar): laat die creativiteit maar losknallen!

kids_lockdown

Meer inspiratie nodig? Ontdek de voorbije edities Lockdown met Kids #1 en Lockdown met Kids #2.