Zo houd je deze week de kids bezig #2

Gepubliceerd op 15 april 2020 door Laura Lurquin en Isabelle
Zo houd je deze week de kids bezig #2(s)Shutterstock

Week vijf! Voor ouders van jonge kinderen voelt het meer dan ooit aan als een marathon en de ideetjes om de kroost bezig te houden raken, net als de energiereserves van mama en papa, stilaan uitgeput. Wij geven je vanaf nu elke week wat inspiratie om de komende zeven dagen met de glimlach en zonder al te veel crisissen door te komen!

1. Wat maken we? Ku$$$jes!

Oké, weet je wat: je hebt het vijf weken volgehouden, tijd om het ideaalbeeld van perfecte mama en papa te laten varen en je over te geven aan je oerinstinct: je kind omkopen. Met. Grof. Geld!

Nu ja, met de munteenheid van het huis dan, oftewel: kunstige, zelfgemaakte waardebriefjes en munten die onbetaalbaar zijn alleen al omdat je kroost er uren in absolute stilte aan gewerkt heeft. Tandjes poetsen en op tijd naar bed? Dat is dan één briefje voor jou! Niet tieren tijdens het TV-uurtje van papa en mama? Make it double. Voor de verandering eens ìn je kamer blijven tot kwart na acht ’s morgens? JACKPOT!

Zelf niet zo creatief aangelegd? De Franse illustrator Mathilde Cabanas geldt als kinderfluisteraar en deelt op haar knotsgekke Instagram pagina leuke tips, waaronder deze bi$$sous sjablonen, om dit plan waar te maken.

lockdown_kids

2. Sportieve challenge van de week? Calorieën verbranden!

Vijf weken al staan mama en papa ondertussen in de keuken, resultaat: vijf kilo extra op de ballans. Deze week pakken we die aan, met het hele gezin zelfs! Hoe? Heel wat studios bieden online lessen aan, maar bij Decathlon kan je terecht voor pittige workouts die op de aanwezigheid van je mini-me, uitstekend als gewicht voor je krachttraining, rekenen. Goed voor een hilarisch en deugddoend momentje met de hele familie. Ontdek het volledige uurrooster via Decathlon.

3. Music baby!

Toegegeven, deze moet je skippen als je zenuwen ondertussen herleid zijn tot een zielig wortel/bietenpureetje. Wie het wel nog even ziet zitten: percussie en improvisatie op de agenda! Muziek maken dus met alles wat je maar kan vinden, dansen en even al die frustratie uit hun kleine lijfjes schudden. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan ook zelf instrumenten in elkaar knutselen:

Geen plaats meer in de PMD-zak deze week? Geen nood, vis er enkele plastic flessen uit en bouw een heus drumstel! 

Mag het wat alternatiever (en minder lawaaierig) zijn? Dan is de panfluit helemaal iets voor jullie: 

Ook leuk: speel gehoorverstoppertje. Gewat?! Heel simpel: kindjes blinddoeken, ergens in de kamer een wekker laten afgaan en hup, allen op zoek naar de bron van dat geluid! Naast het kwartiertje relatieve rust dat dit je oplevert, leert het je kinderen trouwens ook bewuster omgaan met hun zintuigen -een soort van bizarre kindermeditatie, zeg maar.

4. Wat maken we? Een mobiel!

Gezien het ritme waaraan er geknutseld wordt, zal elke kinderkamer tegen het einde van de lockdown heuse galerij trekjes vertonen. Kunstwerk van de week: een kleurrijke mobiel om dat saaie plafond wat op te leuken. Petit Bateau’s YouTube kanaal biedt een schat aan leuke DIY ideeën ook deze keer kijken we daar wat tips af:

Meer inspiratie nodig? Ontdek hier meer lockdown met kids tips!