Shopping: hier vind je de lekkerste chocolade voor Pasen

Gepubliceerd op 7 april 2023 door Lore Ginneberge
Shopping: hier vind je de lekkerste chocolade voor PasenLes Tartes de Francoise

Pasen is een prachtig excuus voor chocoladeliefhebbers om lekkers in huis te halen. Ontdek 13 (Belgische) merken met de lekkerste chocolade en koekjes. Wie verras jij met praliné paaseitjes of een heuse paastaart?

1. Neuhaus

Paaschocolade met een gastronomisch tintje? De Neuhaus Maîtres Chocolatiers vieren de intrede van de lente met een bijzondere samenwerking. Ze bundelen de krachten met de gerenommeerde Belgische chef Gert De Mangeleer om een collectie met vijf botanisch geïnspireerde paaseitjes te ontwikkelen die de frisheid van een bloeiende lentetuin oproepen met de delicate smaken van Neuhaus chocolade.

Neuhaus Botanicals Limited Edition
© Neuhaus

Shop hier

2. Galler

Ook dit jaar is Galler vastbesloten om de heerlijke kleine paaseitjes, even populair bij kinderen als volwassenen, niet over het hoofd te zien! Voor de gelegenheid onthult het merk een assortiment bestaande uit 13 smaken, van de klassieke Dark Pistachio tot de meer gewaagde Milk Coconut en de klassieke White Praline. De Galler-eieren worden gemaakt van 100% Fairtrade gecertificeerde cacaobonen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan elke chocoladewens te voldoen!

galler chocolade
© Galler

Shop hier

3. Benoit Nihant

Met Pasen reizen we dit jaar af naar Japan, want chocolatier Benoît Nihant ontwikkelde een bijzondere collectie die geïnspireerd is door Hanami, de Japanse feestdag die volledig in het teken staat van de kersenbloesem. We zien chocoladecreaties versierd met delicate kersenbloesemtakjes, ganaches en pralines boordevol Japanse smaken zoals de Sakura-bloesem, groene thee, zure kers, kaneel uit Ceylon, witte sesam en yuzu.

© Benoît Nihant

Shop hier

4. Jules Destrooper

Om de komst van de lente en de terugkeer van de zon te vieren, worden de beroemde Jules Destrooper-koekjes opnieuw in een pastelkleurig jasje met een mooie florale branding. Het resultaat? Metalen blikken en kartonnen verpakkingen met illustraties die je met plezier wil geven en ontvangen.

© Jules Destrooper

Shop hier

5. Dolfin

Het Belgische chocolademerk Dolfin viert voor de tweede keer Pasen met een reeks kleine chocolade-eieren volgens traditionele recepten. Op het menu staan vijf heerlijk smaken: pure chocolade, pure chocolade met praliné, melkchocolade, melkchocolade met praliné en gepofte rijst, en tot slot een smakelijke witte chocolade.

Dolfin belgische chocolade paaseitjes
© Dolfin

6. Pierre Marcolini

Dit jaar staat de elegante libel centraal in de paascollectie van chocolatier Pierre Marcolini. In het bijzonder de pralines met crunchy vullingen trekken onze aandacht. Zes verfijnde smaken verwennen je smaakpapillen: hazelnoot, pistache, amandel en smaken van gedroogd fruit zoals wit of zwart sesamzaad, vlas, zonnebloem, pompoenpitten en zelfs kinako.

Easter egg box with pralines
© Pierre Marcolini

Shop hier

7. Philip’s Biscuits

Het hoeft niet altijd chocolade te zijn, vier Pasen eens met koekjes! Bij de Antwerpse bakker Philip's Biscuits hebben ze speculaas in de vorm van konijntjes. Of probeer een paasmandje met verschillende koekjes en ook een paar chocolade eitjes. Dat is het beste van twee werelden

chocolade paaseitjes chocolatiers pasen
© Philip's Biscuits

Shop hier

8. Godiva

Familiebezoekje gepland met Pasen? Niks leuker dan een lekker paasmandje om iemand mee te verrassen! Deze luxe-uitvoering van het Belgische chocolademerk Godiva is een droom voor elke zoetekauw! Paaseitjes, de signature chocoladetabletten en -repen in diverse smaken zoals pure chocolade zeezout, pure chocolade bloedsinaasappel, pure chocolade framboos en melkchocolade macadamianoot maken dit prachtige paasgeschenk compleet.

© Godiva

Shop hier

9. Les Tartes de Françoise

Zie je jouw paaseitjes liever in de vorm van een taart (same!), dan mag een artisanale biscuittaart met een zachte mousse, krokante praliné feuilletine en vanilleslagroom niet ontbreken op de paasbrunch.

paastaart pasen
© Les Tartes de Françoise

Shop hier

10. De chocoladepaastaart van Picard

Voor Pasen verwent Picard ons opnieuw met zijn lentetuin: een 100% chocoladetaart met een cacaobiscuit, een chocoladecrème, een melkchocolademousse, chocoladeschaafsel en kleine chocoladedecoraties voor de kinderen (en zelfs voor de volwassenen!). Kleine praliné-eitjes en ijsjes maken dit chocoladefeest compleet en passen mooi in het thema.

Picard

11. Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely is niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk. Deze chocolade is fairtrade en komt in verschillende smaken. Denk aan de absolute bestseller: een mix van karamel en zeezout of stracciatella. Voor Pasen stopten ze enkele bestsellers (meringue-citroen!) in een vrolijke wikkel.

chocolade eitjes Tony's Chocolonely
Tony's Chocolonely

Shop hier

12. LINDT

De gouden paashaas uit melkchocolade blijft het ultieme geschenk. Al meer dan 65 jaar zorgt deze iconische chocoladecreatie voor plezier bij jong en oud. Daarnaast biedt LINDT paasemmertjes vol kleine eitjes waarmee elke paaseierenraap een feest wordt.

lindt pasen
LINDT

Shop hier

13. Maison Dandoy

Dit jaar lanceert Maison Dandoy de collectie 'Printemps de Pâques', een heerlijke wandeling door een 'tuin' van lekkernijen met onder meer chocolade eitjes, speculoos, zandkoekes met vanille, zwarte chocolade of tonkaboon-pecannoot... Hmmm wij zijn al aan het watertanden!

© Maison Dandoy

Shop hier