Shopping: hier vind je de lekkerste chocolade voor Pasen

Geüpdatet op 31 maart 2022 door Lore Ginneberge
Shopping: hier vind je de lekkerste chocolade voor PasenLes Tartes de Francoise

Pasen is een prachtig excuus voor chocoladeliefhebbers om lekkers in huis te halen. Ontdek 13 (Belgische) merken met de lekkerste chocolade en koekjes. Wie verras jij met praliné paaseitjes of een heuse paastaart?

1. Neuhaus

Dit jaar gaan de Neuhaus Maîtres Chocolatiers voluit voor zoet... Deze limited edition-paaseitjes is een ware ode aan de lente en bestaat uit vijf honingkleurige eieren. Lindebloesem-, kastanje-, rozemarijn-, Yucatan- of acaciahoning, fijnproevers hebben de keuze.

Neuhaus

Shop hier

2. Galler

Ook dit jaar is Galler vastbesloten om de heerlijke kleine paaseitjes, even populair bij kinderen als volwassenen, niet over het hoofd te zien! Voor de gelegenheid onthult het merk een assortiment bestaande uit 13 smaken, van de klassieke Dark Pistachio tot de meer gewaagde Milk Coconut en de klassieke White Praline. De Galler-eieren worden gemaakt van 100% Fairtrade gecertificeerde cacaobonen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan elke chocoladewens te voldoen!

galler chocolade
Galler

Shop hier

3. Benoit Nihant

Het paasfeest staat synoniem voor vrolijkheid en verwondering. Daarom biedt chocolatier Benoît Nihant dit jaar de gelegenheid het luchtruim te kiezen in een heteluchtballon, volledig gemaakt van Grand Cru-chocolade uit de Dominicaanse Republiek. Naast de chocoladeverrassingen die in zijn ballon verborgen zitten, vulde de chocolatier de mand van zijn creatie met vanille marshmallows... voor een zachte landing. Verkrijgbaar verschillende formaten.

Benoît Nihant chocolade eieren pasen paaseitjes
Benoît Nihant

https://benoitnihant.be/nl

4. Jules Destrooper

Om de komst van de lente en de terugkeer van de zon te vieren, worden de beroemde Jules Destroope-koekjes opnieuw in een kleurrijk jasje gestopt door de Antwerpse illustratrice en ontwerpster Inge Rylant. Het resultaat? Metalen blikken en kartonnen verpakkingen met illustraties die je met plezier wil geven en ontvangen.

Jules Destrooper koekjes lente
Jules Destrooper

Shop hier

5. Dolfin

Dit jaar viert het Belgische chocolademerk Dolfin voor de allereerste keer Pasen door een reeks kleine chocolade-eieren te creëren volgens traditionele recepten. Op het menu staan vijf heerlijk smaken: pure chocolade, pure chocolade met praliné, melkchocolade, melkchocolade met praliné en gepofte rijst, en tot slot een smakelijke witte chocolade.

Dolfin belgische chocolade paaseitjes
Dolfin

6. Pierre Marcolini

Dit jaar presenteert de chocolatier Pierre Marcolini zijn hulpje Bird Bunny, half vogel, half konijn. In het land van de duizend smaken zullen fijnproevers creaties ontdekken met zowel traditionele als meer gedurfde toetsen. Ben jij #TeamTradition of #TeamCreation? De keuze is aan jou.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pierre Marcolini (@pierremarcolini)

Shop hier

7. Philip’s Biscuits

Het hoeft niet altijd chocolade te zijn, vier Pasen eens met koekjes! Bij de Antwerpse bakker Philip's Biscuits hebben ze speculaas in de vorm van konijntjes. Of probeer een paasmandje met verschillende koekjes en ook een paar chocolade eitjes. Dat is het beste van twee werelden

chocolade paaseitjes chocolatiers pasen
Philip's Biscuits

Shop hier

8. Mary en Maison Holemans

'Schattenjacht' krijgt een nieuwe betekenis dankzij de collab van Mary chocolatier en Maison Holemans. De twee Belgische merken bundelen hun krachten om de 100ste verjaardag van juwelier Holemans te vieren. Van 21 maart tot 21 april zijn er daarom twee prachtige kettingen van Holemans, beide ter waarde van €1.250, te winnen bij aankoop van een doos 'Coucou' of 'KotKot' chocolade in één van de Mary-winkels.

chocolade eieren pasen chocolatier
Mary x Maison Holemans

Shop hier

9. Les Tartes de Françoise

Zie je jouw paaseitjes liever in de vorm van een taart (same!), dan mag een artisanale biscuittaart met een zachte mousse, krokante praliné feuilletine en vanilleslagroom niet ontbreken op de paasbrunch.

paastaart pasen
Les Tartes de Françoise

Shop hier

10. De chocoladepaastaart van Picard

Voor Pasen verwent Picard ons opnieuw met zijn lentetuin: een 100% chocoladetaart met een cacaobiscuit, een chocoladecrème, een melkchocolademousse, chocoladeschaafsel en kleine chocoladedecoraties voor de kinderen (en zelfs voor de volwassenen!). Kleine praliné-eitjes en ijsjes maken dit chocoladefeest compleet en passen mooi in het thema.

Picard

11. Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely is niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk. Deze chocolade is fairtrade en komt in verschillende smaken. Denk aan de absolute bestseller: een mix van karamel en zeezout of stracciatella. Voor Pasen stopten ze enkele bestsellers (meringue-citroen!) in een vrolijke wikkel.

chocolade eitjes Tony's Chocolonely
Tony's Chocolonely

Shop hier

12. LINDT

De gouden paashaas uit melkchocolade blijft het ultieme geschenk. Al meer dan 65 jaar zorgt deze iconische chocoladecreatie voor plezier bij jong en oud. Daarnaast biedt LINDT paasemmertjes vol kleine eitjes waarmee elke paaseierenraap een feest wordt.

lindt pasen
LINDT

Shop hier

13. Maison Dandoy

Dit jaar verrast Maison Dandoy met eieren van speculaas gedoopt in chocolade, zijn Lapin Gourmet en andere kleurrijke en avontuurlijke koekjes. Dit alles in een paaspakket om samen van te smullen. Hiermee wordt je paaseierenjacht een groot succes!

Maison Dandoy
Maison Dandoy

Shop hier