Veronique Branquinho ontwerpt nu ook bruidsjurken

Geüpdatet op 12 maart 2020 door Isabelle
Veronique Branquinho ontwerpt nu ook bruidsjurken

Prachtig huwelijk in de bruidsboetiek: niemand minder dan Veronique Branquinho doet het voortaan met de Belgische Marylise en Rembo Fashion Group (MRFG).

Wie, wat? MRFG is de groep achter Marylise en Rembo, twee bruidslabels die het momenteel bijzonder goed doen met dank aan hun dromerige boho chic creaties. Veronique Branquinho staat dan weer te boek als high-fashion multitalent dat niet alleen steengoede eigen collecties uitbrengt, maar haar creativiteit ook graag ter beschikking van andere labels stelt. Zo tekende ze enkele maanden geleden een geslaagde DIY-collectie voor Veritas, en nu waagt ze zich dus ook aan bruidsmode.

CARTA BRANCA BY BRANQUINHO_MRFG_22

Het gaat trouwens om een langdurige samenwerking, waarvan het eerste resultaat onder de noemer “Carta Branca” nu reeds in de rekken ligt -je vindt het exclusief bij het Antwerpse Le Chapeau. Het feit dat MRFG met respect voor artisanale tradities in Portugal produceert, waar ook Branquinho’s roots liggen, was voor de ontwerpster een belangrijke trigger. Ze vroeg carte blanche wat design betreft, vandaar de naam, en ging meteen aan de slag.

De collectie bestaat uit zeven creaties die samen in tien verschillende looks gestyled kunnen worden. Je vindt er enkele signature Branquinho silhouetten, zoals een plissé bustierjurk en een -weliswaar ivoorwitte- smoking, maar ook romantische blouses met pofmouwen, een dramatische cape bij wijze van sluier, een bloedmooie zijden t-shirtjurk, kimonomouwen en een zwierige fifties rok. Een gediversifieerde collectie dus, waar elk silhouet met heel veel oog voor detail werd afgewerkt. Qua materiaalkeuze blijven we ook in een Branquinho palet: matte- en satijnzijde, tule, Chantilly kant. Romantisch en dromerig, maar ook ongelooflijke kwaliteit.

Het regent de laatste tijd goed nieuws wat bruidsjurken betreft. Met dank aan de betoverende doch betaalbare collecties van Sessun Wedding, Y.A.S en Vila kan je in het huwelijksbootje stappen zonder er een financiële kater aan over te houden. Wie echter een investering ziet zitten, kan met de Carta Branca kaart wél een originele Veronique Branquinho op de kop tikken, en die kans krijg je niet elke dag...