Valentijntip: een Vegas huwelijk in België’s eigen Wedding Chapel

Geüpdatet op 11 februari 2020 door Isabelle
Valentijntip: een Vegas huwelijk in België’s eigen Wedding Chapel

Trouwen in Vegas, weglopen van alle conventies en tegelijk met de traditionele rijstkorrels ook een hoop tacky kitsch over je heen krijgen? Het kan, en je hoeft er niet langer de grote oceaan voor over! België telt immers haar eigen Wedding Chapel, het antwoord op de wereldberoemde Graceland Wedding Chapel waar ontelbare koppels -al dan niet doordacht- hun jawoord gaven in het bijzijn van Elvis Presley lookalikes.

De oorspronkelijke kapel, in Las Vegas, gaat er prat op sinds 1977 trouwceremonies onder leiding van The King in hoogsteigen (fake) persoon te organiseren en mocht reeds kleppers als Jon Bon Jovi, KISS en Billy Ray Cyrus in de echt verbinden. Daarnaast ook een hoop nobele onbekenden die elkaar al dan niet onder invloed van alcohol of plotse vlinders de eeuwige liefde verklaarden. De traditie staat in het teken van spontane liefde, maar ook goede oude rock ’n roll, en heel wat fans trokken reeds naar het verre Las Vegas om die ervaring mee te maken.

Tegenwoordig hoef je er dus geen peperduur vliegtuigticket meer voor op te hoesten, aangezien Vlaanderen een soortgelijke trouwlocatie kent. In de romantische Wedding Chapel in Evergem -niet toevallig de thuisstad van Eddy Wally- krijg je hetzelfde pakket in een Vlaams kleedje. Twee van de drie bezielers achter het concept gaven elkaar zelf in Vegas het jawoord en besloten de ervaring naar eigen bodem te verhuizen. Tel daar een achtergrond als sfeerarchitecten bij en je krijgt kitsch vuurwerk!

Voor wie zelf eens het centrum van al dat vuurwerk wil zijn en in het bijzijn van een kleine groep vrienden en familie -of lekker alleen met z’n tweetjes- in het huwelijksbootje wil stappen, of wie de huwelijksbeloften wil vernieuwen, bestaan er verschillende formules. Onder muzikale begeleiding van The Flamingo Sisters (die eigenlijk een voltallige familie muzikanten omvat), een Elvis impersonator of ene Freddy Wally (de naam spreekt voor zich) kan je er je romantische ding doen. De Wedding Chapel leent zich trouwens tot allerlei verdere persoonlijke aanpassingen, dus wees niet bang om je wildste wensen te kennen te geven.

Leuk extraatje: als een tripje naar Evergem er niet in zit, kan je het hele circus ook naar jou laten komen: romantisch prieeltje neerplanten, geluidsboxen aanzetten en gààn!

Meer ideeën? Wat dacht je van een doorzichtige kerk, een oude mijnschaft of andere originele trouwlocaties in België?

Voor wie trouwens volop in de wedding preps verkeert en voor wie het allemaal snel -en het liefst niet al te duur- aan moet gaan: zowel VILA als Y.A.S. lanceerden recent prachtige collecties betaalbare bruidsjurken!