Bonjour Maurice: schenk een duurzame babygarderobe

Geüpdatet op 29 januari 2020 door Isabelle
Bonjour Maurice: schenk een duurzame babygarderobe

Cadeau nodig voor een klein mensje? Bonjour Maurice lanceert een mini versie van haar populaire So Green box, die met een handvol kledingstukken een volledige garderobe weet in te vullen.

Wat? Bonjour Maurice is een Belgisch kinderlabel dat zich sinds 2017 inzet op een duurzamer consumptie door bewust mìnder aan te bieden. Geen rekken vol kleren, wel een assortiment van zeven kledingstukken, naar keuze uit te kiezen in de shop, die samen gegarandeerd 48 verschillende outfits voor één seizoen kunnen vormen. Hoe? Door slimme ontwerpen die bovendien omkeerbaar zijn, waardoor elk item dubbel zo lang en zo vaak kan gedragen worden. Wie zei dat minimalisme saai was? Bovendien wil het label hiermee inspelen op de autonomie van elk kind, dat op deze manier gemakkelijker zelf zijn of haar kleren kan samenstellen. Prijs van dit alles: €219?

Trouw aan haar filosofie streeft het label ook qua productie een duurzame tred na: de stukken bestaan uit 100% organisch katoen, een deel van de collectie werd uit de eigen stofoverschotten opgetrokken, en zijn bedoeld om de tand des tijds te doorstaan. Toch kleerscheuren? Bonjour Maurice moedigt ouders aan om de kleren te verstellen in plaats van achteloos te vervangen, voor wie echt niet omweg kan met naald en draad biedt het ook een “repair & rewear” dienst aan (daarvoor mail je naar repair?and.rewear@bonjourmaurice.be). What else? Eens de kleren écht zijn uitgedragen, mag je ze in de shop binnenbrengen (om opnieuw in de collectie gerecycleerd te worden) en omruilen voor een bon. Een mooi staaltje circulaire mode, als je het ons vraagt!   

Speciaal voor de feestdagen lanceert het merk de Bonjour Maurice mini box: voor €129 in plaats van de klassieke €207 mag je drie kwaliteitsvollen omkeerbare basics uitkiezen die je samen acht verschillende outfits opleveren. Je kan ervoor terecht in de Brusselse shop van het merk of op de webwinkel -gratis verzending.

Meer duurzame cadeautips nodig? Ontdek hier het mooiste ecologisch speelgoed! Wie zich trouwens mét kids aan last-minute kerstshopping in Brussel waagt, kan even uitblazen in deze baby cafés.

bonjour_maurice_mini_box