7 kinderlabels die deze winter op onze radar staan

Geüpdatet op 31 oktober 2019 door Laura Lurquin en Isabelle
7 kinderlabels die deze winter op onze radar staan

Warme kleuren, zachte en natuurlijke materialen: ook in de kleerkast van je mini mens mag een torenhoog cocoon gehalte niet ontbreken deze winter. Wij namen een kijkje bij en vielen als een blok voor de cozy looks van Bobo Choses, Rylee and Cru, Soft Gallery, Nixnut,… Ontdek hier waarom deze kinderlabels ons momenteel nauw aan het hart liggen: 

1. NIXNUT

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

Ecologisch, uniseks én voorzien van de leukste merknaam ooit: het Nederlandse tussenduo Otti en Renée Nix scoren drie keer op rij. De twee schopten hun eigen label uit de grond om aan de vraag naar duurzame kinderkledij tegemoet te komen en laten hun ecologisch verantwoorde ontwerpen in een Portugees fabriekje produceren. Qua look zitten we op neutrale aardetinten (beige, grijs, kaki, blanc cassé, blauwe lijntjes,…) en sobere ontwerpen. De kracht van dit unieke label zit ook in de bijzonder goede afwerking en stevigheid van elk stuk, hun dragertjes gaan er immers niet altijd even voorzichtig mee om…

2. BOBO CHOSES

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

Het Spaanse Bobo Chose is ondertussen al ruim tien lentes oud en blijft (ook ’s winters) bekoren. Bobo Chose, dat is een heel verhaal -het label brengt haar lookbooks trouwens in de vorm van mooi geïllustreerde boeken uit: grafische details, fantasierijke prints, arty invloeden en kleurrijke looks. Je krijgt een boost energie van de lading sweaters, t-shirts, broeken, breigoed jurkjes en parka’s van dit flashy label. Leuk detail: Bobo Choses werkt vanuit een oude speelgoedfabriek aan de Spaanse kust en probeert zoveel mogelijk lokaal in eigen land te laten produceren.

3. MONKIND

Opnieuw een label dat graag verhaaltjes vertelt: de Duitse designer/mama Valera sloeg zelf aan het ontwerpen toen haar eerste baby geboren werd. Dat beviel haar zo goed dat ze meteen maar een volwaardig label uit de grond stampte voor kinderen én hun ouders. Rode draad? Niet alleen zijn haar sobere creaties poëtisch en lekker kleurrijk, ze zet ook in op duurzaamheid door enkel natuurlijke materialen te gebruiken.

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

4. RYLEE AND CRU

Het vintage ogende Rylee and Cru werd in het leven geroepen door de Amerikaanse blogger en illustrator Kelli Murray, wiens dromerige universum je in één, twee, drie zal meeslepen. Haar stukken zijn comfortabel en lekker functioneel (denk sweater jurkjes, streetwear invloeden, handige t-shirts), maar ook stuk voor stuk voorzien van leuke prints die je nooit beu wordt.

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

5. POUDRE ORGANIC

Manon Trottier, mama van vier, zette dit label op poten met de uitdrukkelijke visie om zo ecologisch mogelijk te werken. Dat vertaalde zich in het gebruik van natuurlijke materialen en een supply chain die enkel uit bescheiden, lokale partners bestaat -voornamelijk in Portugal gebaseerd. Qua stijl gaat ze voor minimalisme en zachte pasteltinten,  we love!

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

6. MOUMOUT

Opnieuw een label dat de milieubewuste kaart trekt. Het minimalistische Moumout produceert lokaal in biologisch katoen, verpakt haar creaties in herbruikbare zakjes waarop etiketjes met de hand werden genaaid, en kiest ook voor haar etiketten, hangers, enzovoort voor recycleerbare materialen. Verder zijn we fan van de exclusieve prints, zachte stoffen en comfy designs van dit Franse label.

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

7. SOFT GALLERY

Arty looks uit het Hoge Noorden: de Deense stylistes Tine Holt Moller en Barbara Hvidt bundelden hun passie voor kunst en kids in het label Soft Gallery. Elk seizoen geven ze één artiest carte blanche om de exclusieve prints te creëren waarmee ze hun basics versieren. Meer dan leuk extraatje: dit label steunt verschillende jeugdzorg projecten in India door voor elk in India vervaardigd stuk (te herkennen aan een speciaal label) een donatie te maken.

kindermode_nixnut_bobo_choses_rylee_and_cru_moumout_soft_gallery_

SHOPPING

Shop hier alvast onze favoriete stukken:

Nu we toch stylish bezig zijn, zo richt je die genderneutrale kinderkamer in en in deze instagrammable baby cafés komen zowel jij als je kroost tot rust...