Baby cafés: dit zijn de mooiste kindvriendelijke adresjes in Brussel

Geüpdatet op 29 oktober 2019 door Isabelle
Baby cafés: dit zijn de mooiste kindvriendelijke adresjes in Brussel

Gezocht én gevonden: hippe baby cafés waar je zorgeloos die broodnodige dosis cafeïne kan bijtanken in een mooi kader.  

“Brunchen?! Vergeet het!” “Een koffietje drinken? Verleden tijd…” Heel wat jonge ouders kijken met heel veel zelfmedelijden en heimwee terug naar de tijd dat ze zorgeloos een espresso konden slurpen tijdens de zondagse roddelbrunch. Een gigantische kinderwagen die drie tafels en vijf stoelen meesleurt bij de minste passage, een baby die elk moment van de honger kan beginnen krijsen, een peuter die tussen de soep en de patatten al dan niet letterlijk met een volle pamper aan komt lopen, een groepje hipsters die het geheel vol afgrijzen en met afkeurende blik in de ogen volgt: je zou voor minder je huis niet uit durven komen. Of toch wel, maar dan enkel naar de plaatselijke McDonald's...

Gelukkig bestaan er ook safe places waar je met baby en peuter wél even kan uitblazen. Het fenomeen van de zogenaamde “café poussette” komt overgewaaid uit Scandinavië en staat voor hippe lunch bars die volledig werden bedacht met oog op baby’s en peuters. De combinatie ververstafels, genoeg ruimte voor de buggy’s, veilige speelhoekjes en een heerlijke menukaart om uitgebluste ouders weer op te peppen bestaat, en wel op deze plekken:

DINETTE

vriendelijk_baby_cafe_poussette_garage_a_manger_

Dinette opende onlangs de deuren in Ukkel en is nu al een begrip onder jonge ouders in de buurt. Dit zero-waste baby café is niet alleen kindvriendelijk, maar ook lekker design en pakt uit met een slimme indoor speeltuin vol mooi, duurzaam en educatief speelgoed. De gigantische speelhoek bestaat volledig uit zachte matten, geen angst dus voor een onfortuinlijke val, en er zijn ook comfy relax stoeltjes voor de allerkleinsten. Zelfs de tafels zijn zo ontworpen dat je als ouder zoveel mogelijk van je rustige momentje kan genieten –lees ze komen met ingebouwde blokjes. Verder vind je er alles om flesjes klaar te maken en is er een rustig hoekje voor borstvoedende mama’s. Qua keuken: soep en lekkere “tartines” op de middag, home-made cakes, heerlijke koffie én lekkere speciaalbieren in de namiddag. De perfecte plek voor een brunch, lunch of vieruurtje, alleen of in groep. Je kan er zelfs met je laptop neerploffen om je administratie even bij te werken. We love!

HARICOT MAGIQUE 

Healthy food, hoge stoelen, aangepaste infrastructuur, een uitgebreide speeltuin en originele workshops waaraan je de hele week door kan deelnemen: ook bij Haricot Magique zijn jonge gezinnen baas. Op het menu: artisanale taarten, salades, patisserie en soep, alsook een veilige speelhoek waar je je kleine zorgeloos in kan loslaten. Brussels allereerste “café poussette” doet haar naam alle eer aan en baat naast de gezellige eet- en speelruimte ook een boetiek vol originele en duurzame verzorging, speelgoed en kledij voor kindjes van nul tot acht jaar.

Gesloten op maandag en dinsdag. 

LLOYD CAFE

Een ongelimiteerd aanbod aan guilty pleasure calorieën, een speelhoek met zachte matten voor de allerkleinsten, genoeg ruimte om je gigantische kinderwagen te parkeren, mooie zetels in pasteltinten en een “story teller” die elke zondag komt voorlezen (slash je kids komt afleiden terwijl jij even head-first in een gigantische kop koffie duikt…)? Dat is Lloyd Café in een notendop!

https://instagram.com/p/B0QyyIYIawN/

GARAGE A MANGER 

vriendelijk_baby_cafe_poussette_garage_a_manger_

Wie niet vies is van wat extra decibels moet zeker eens Garage à Manger proberen. Het café bevindt zich in een voormalige garageloods en biedt alle plaats en comfort die dolgedraaide ouders met gigantische kinderwagens en een hyperactieve kroost nodig hebben. Ouders kunnen er neerploffen in de comfy zetels, terwijl hun kinderen zich mogen uitleven in de geniaal leuke speelhoek –inclusief heus minibusje. A la carte: ontbijt, lunch en kleine restauratie. De weekend brunch is er legendarisch, zeker reserveren dus! Leuk extraatje: Garage à Manger is via een trap achterin rechtstreeks verbonden met Pêle-Mêle, een gigantische tweedehands boekenwalhalla.

kindvriendelijk_baby_cafe_poussette_garage_a_manger_

LA FABRIQUE

Ook het schattige La Fabrique heeft een stevige reputatie wat heerlijke brunches zonder al teveel kopzorgen betreft. Een gigantisch, à volonté zoet en zout buffet weet ouders te bekoren, terwijl kindjes zoet worden gehouden in een schattig vintage speelhoekje. Minder geschikt voor kleine wildebrassen, maar als je de indruk hebt dat je kind een braaf “ik wil lekker creatief in mijn eigen wereldje bezig zijn zonder al teveel kabaal te maken” dagje heeft, moet je hier zijn. (Tip: bij La Fabrique en Ville, het zustercafé in het Egmont park) is er wel een heuse speelkamer voor iets oudere kids.)

LULU 

Kids en design: een onmogelijke combi? Niet bij Lulu, de interior concept store die je naast mooie spullen ook op lekkere brunch/lunch én een leuke speelhoek trakteert. Mispak je niet aan het feit dat het verscholen ligt achterin een fijn steegje: in deze gigantische loods kan je wel degelijk lekker comfortabel neerploffen met het hele gezin. Van de krijtmuur via de fotobooth tot de inspirerende inrichting en niet te vergeten het “unlimited calories” aanbod aan taarten: hier word je blij van!

https://instagram.com/p/Bw6LmXYnPDV/

https://instagram.com/p/BxosmWfiZPv/

Zin in meer leuke uitjes met je baby? Probeer eens langs te gaan in een baby spa en ontdek het heerlijke effect van een massage op je kleintje. Neem trouwens een voorbeeld aan de zero-waste cafés en ga voortaan op zoek naar duurzaam speelgoed voor je baby.