Geef je kinderen dit jaar duurzaam speelgoed cadeau

Geüpdatet op 13 november 2023 door Jessica Fine en Lore Ginneberge
Geef je kinderen dit jaar duurzaam speelgoed cadeau Maisons du Monde

Steeds meer ouders zoeken duurzaam speelgoed voor hun kinderen. Het is niet alleen beter voor de planeet, maar ook veiliger. Ontdek de mooiste cadeaus voor kleintjes, van houten speelgoedsets tot ecologische poppen.

Met het Sinterklaas- en/of Kerstfeest staat de wens om het speelgoed te vinden dat een zalige glimlach op het gezicht van je kind tovert, en bijgevolg ook op dat van jou! En wat als we ons niet alleen inzetten voor het welzijn van onze kinderen, maar ook voor het milieu? Duurzaam speelgoed dat er geweldig uitziet voor minder dan 25 euro. Met dit budget heb je al keuze te over: een autobaan, puzzels, bordspellen, ... Prachtige cadeaus om te geven, zonder risico op een misser.

1. EEN BADPOP VAN LILLIPUTIENS

Dit kleine popje maakt badtijd magisch. Duurzaam speelgoed dat er mooi uitziet en waarmee je kind prachtige verhalen kan verzinnen.

Shop hier

2. EEN HOUTEN STAPELTOREN VAN TRIXIE

Deze klassieker uit de houten speelgoedcollectie is een must! Het stimuleert de oog-handcoördinatie, werkt de fijne motoriek bij en leert verschillende maten, vormen en kleuren kennen

Shop hier

3. EEN VISSPEL VAN KID’S CONCEPT

Dit houten hengelspel ontwikkelt de oog-handcoördinatie, concentratie en fijne motoriek. Bovendien ziet het er super schattig uit!

Shop hier

4. EEN KEGELSPEL VAN DJECO

Het kegelspel mölkky Kyyänimo van Djeco is een behendigheidsspel uit het noorden om zowel jong als oud te amuseren!

Shop hier

5. EEN LEERZAAM BOEK VAN LILLIPUTIENS

Begeleid het kleine figuurtje door de pagina's en verzin leuke verhalen met je kind. Dit interactieve Joe Toc Toc-boek gaat over zindelijkheidstraining. Super leerzaam!

Shop hier

6. EEN HOUTEN DOOLHOF VAN TRIXIE

Een erg leuk spel dat concentratie vereist en helpt bij het ontwikkelen van fijne motoriek.

Shop hier

7. EEN HOUTEN KASSA VAN LITTLE DUTCH

De houten kassa is een grote klassieker! Het is het ideale accessoire voor uren rollenspel. Inclusief scanner, drukknoppen met cijfers, een kassalade, speelgeld en een nep-betaalkaart.

speelgoed kinderen kerst sinterklaas ecologisch duurzaam

Shop hier

8. EEN GIGANTISCHE KLEURPLAAT VAN OMY

Deze kerstboomvormige poster verbergt 24 verrassingsspelletjes om te ontdekken. Eenmaal klaar kunnen kinderen de vormen uitknippen om hun kamer of de woonkamer te versieren. Plus, door deze gigantische poster te kopen, steun je de organisatie Artsen Zonder Grenzen!

speelgoed kinderen kerst sinterklaas ecologisch duurzaam

Shop hier

9. HOUTEN BEAUTY KIT VAN BLOOMINGVILLE

Wil je kleintje zich net zo opmaken als jij? Deze houten beautyset laat kinderen hun fantasie gebruiken en moedigt rollenspel aan. Dan mag jij binnenkort plaatsnemen in de kappersstoel voor een grote make-over.

beauy set kapper kinderen hout speelgoed

Shop hier

10. EEN KAPLA SET

Dit educatieve spel laat toe om eindeloos constructies te verzinnen. Het stimuleert creativiteit, behendigheid en doorzettingsvermogen. Een must voor kinderen van alle leeftijden.

kinderen houten speelgoed duurzaam kerst

Shop hier

11. GOED IN JE VEL KAARTSPEL VAN KIESKLEURIG

Deze diverse kaartenset speelt op een luchtige manier in op het zelfvertrouwen van je kind en leert hen om grenzen aan te geven en om te gaan met emoties. Gebruik het met kleine kinderen (6-8) om hen positieve mantra's te leren op een speelse manier. Bij oudere kinderen (9-12) kan dit spel een startpunt zijn om diepere vragen te stellen en gesprekken aan te knopen.

Shop hier

12. EEN 4-OP-EEN-RIJ SPEL VAN KID’S CONCEPT

Dit intergenerationele spel is super leuk en werkt aan concentratie en strategische ontwikkeling van het kind. Een ideaal formaat om overal mee naartoe te nemen.

spel kinderen hout duurzaam ecologisch

Shop hier

13. EEN HOUTEN PUZZEL VAN KONGES SLOJD

Deze mooie houten FSC-puzzel is ideaal voor de kleintjes. Het helpt bij het ontwikkelen van behendigheid, observatie en geheugen. Plus, het bord met randen helpt bij het structureren van de puzzel.

kinderen puzzel hout cadeau

Shop hier

14. EEN ZEEMEERMIN POP VAN TICCA LOULOU

Deze mooie zeemeermin pop Pearl zal de perfecte metgezel zijn voor je kind om fantastische avonturen te verzinnen.

Shop hier

15. EEN MAGISCH KLEURBOEK VAN KONGES SLOJD

Dit magische boek stelt kinderen in staat om eindeloos te kleuren en te tekenen dankzij de herbruikbare pagina's en de hervulbare waterpenseelstift.

duurzaam speelgoed

Shop hier

16. GEKLEURD SERVIES VAN DANTOY

Deze bioplastic eetset bestaat uit 22 stukken. Het moedigt rollenspel aan en staat garant voor uren speelplezier.

Shop hier

17. EEN MEMORY SPEL VAN LIEWOOD

Dit Wallis memospel is een associatief spel dat uren plezier garandeert terwijl het werkt aan het visuele geheugen. Pas je speelstijl aan aan de leeftijd van je kind.

Shop hier

18. DE HANDGEHAAKTE RABBIT RATTLE VAN MAIN SAUVAGE

Volledig met de hand gebreid, dit rammelaar is het ideale cadeau voor een geboorte. Het is gemaakt van pure baby alpaca wol, een antibacteriële en zeer zachte stof, bijzonder geschikt voor gevoelige huid en gemakkelijk vast te houden dankzij de ring.

rammelaar duurzaam kinderen baby

Shop hier

19. GEKLEURDE KNIKKERS VAN BILLES & CO

De Billes & Co dozen zijn echte schatkisten. De knikkers zijn gemaakt uit gerecycleerde materialen en helpen bij het verwerven van een bredere woordenschat, om het denken te structureren en het oefenen van fijne motoriek.

Shop hier

20. EEN MAILEG MUIS

Maileg is een prachtig merk van zacht en fantasierijk speelgoed ontworpen om de verbeelding van kinderen te ontwikkelen. Hun bestsellers zijn deze muizen die leven in poppenhuizen met een vintage decor. Begin of vul de collectie van je kind aan met de moedermuis.

maleg muis kinderen speelgoed ecologisch duurzaam kerstt

Shop hier

21. EEN ACTIVITEITENKUBUS VAN MAISONS DU MONDE

Prikkelt de nieuwsgierigheid van je kleintje terwijl het z'n zintuigen stimuleert met de Lila activiteitenkubus. Het bevordert de herkenning van kleuren en vormen.

kubus kinderen houten speelgoed

Shop hier

22. EEN AUTO- EN BOTENCIRCUIT VAN HEMA

Met deze starterskit kan je kind een autocircuit of een bootcircuit creëren door de stukken om te draaien. Heel makkelijk, want de stukken haken in elkaar als een puzzel.

Shop hier

23. EEN GEKLEURDE ABACUS VAN SOSTRENE GRENE

Deze mooie telraam is gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd grenen, schima superba en bamboe. Een perfect hulpmiddel om te leren tellen en sommen te maken.

Shop hier

24. EEN ZEEPMAAKSET VAN NAILMATIC

Deze set stelt je kind in staat om een supercoole krokodilvormige zeep te maken. Je kind kan de zeep smelten, vormen, uit de vorm halen en gebruiken in bad of onder de douche.

Shop hier

25. EEN EDUCATIEVE POSTER VAN POPPIK

Deze gigantische poster compleet met herpositioneerbare stickers stelt je kind in staat om de beroemdste monument te herkennen.

kinderen duurzaam speelgoed ecologisch kerst Shop hier

Je hebt bij deze ecologisch speelgoed in huis gehaald, maar wil je meer duurzame spullen? Ontdek hier de mooiste ecologische babylabels.