3 feestelijke apero-ideeën

Geüpdatet op 26 november 2019 door ELLE Partner
3 feestelijke apero-ideeën

Ben je volop op zoek naar inspiratie voor de eindejaarsfeesten? Wil je wel eens iets anders dan de traditionele aperitiefhapjes, zonder daarom uren in je keuken te staan? Met deze snelle en originele apero-ideeën verras je je gasten én geniet je zelf met volle teugen!

Foodsharing is weer helemaal in. Door social media en smartphones lijken we altijd en overal verbonden met elkaar, terwijl we eigenlijk veel minder tijd samen doorbrengen. Eten verbindt mensen. Weg dus met dat stijve gedoe, niets leuker dan samen met familie of vrienden gezellig bijpraten rond de tafel en ondertussen genieten van eenvoudig en lekker eten.

Tapas charcuterieschotel

Een charcuterieschotel is zoveel meer dan wat hesp en salami op een bord. Kies voor een combinatie van zoet, zout, zuur, bitter en hartig. Zo wordt zelfs een eenvoudig sneetje ham een culinair hoogtepunt.

Met de charcuterie en eindejaarsspecialiteiten van het Belgische charcuteriemerk Aubel® verwen je iedere fijnproever. Verrassende patés, kipfilets, boudins, verschillende soorten hammen, salami’s: er is keuze genoeg. Voorzie zo’n 125 à 150 g charcuterie per persoon. Een brede selectie aan bijgerechten en broden maakt het geheel helemaal af.

Tip: versier je schotel met augurken, zilveruitjes, vijgen- of veenbessenconfituur, olijven en mirabellen voor een feestelijke touch. Ben je een durver? Ga dan voor pompelmoespartjes, hummus, gegrilde courgette, pittige chutneys, zoete geroosterde rode bietjes of bloemkool met truffelolie.

Recept: Verse vleessalade Recept: Verse vleessalade Een dipsaus en beleg voor je toastjes in één: met zelfgemaakte vleessalade ga je voor verser dan vers én het is klaar in amper 15 minuten. Lees meer
Recept: Plukbrood Recept: Plukbrood Met dit heerlijke hapje krijg je iedereen meteen rond de tafel! Ideaal als apero, maar ook als party snack tijdens een feestje! Smakelijk! Lees meer