Seks en liefde: wat zou jij ervoor doen?

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 door Elisabeth Clauss en Isabelle
Seks en liefde: wat zou jij ervoor doen?

Seks, liefde en begeerte, een kort avontuurtje en een levenslange romance: de grenzen ertussen blijken niet altijd even standvastig. Zij werden verrast door het leven en durfden ervoor gaan, acht verrassende romances:

Natacha, 40 jaar, fotograaf

Claude en ik zijn al tien jaar bevriend, maar afgelopen zomer veranderde er plots iets tussen ons. Het begon met onze gesprekken, die plots out of the blue een pittig kantje kregen. Waarom nu pas? Geen flauw idee, maar ik vond het spannend en ging er steeds verder in. Tot hij me op een nacht uitdaagde hem thuis te komen vergezellen.

Ik antwoordde: “tuurlijk.”

Waarop hij: “met enkel en alleen je mantel aan.”

Ik heb meteen de communicatie verbroken, mijn pyjama uitgetrokken, een lange trench coat om gedaan en ben in mijn wagen gesprongen…

Onderweg kwam ik een politiecontrole tegen. Paniek. Na enkele bange minuten bleek echter dat ze mijn wagen verder lieten rijden. Opgelucht ademhalen. Gaspedaal indrukken. Hup naar Claudes huis. Waar ik nooit verder dan de inkomhal ben geraakt: mijn mantel heeft het niet verder dan de deurdrempel gehaald.

Célia, 29 jaar, event planner.

Ik stond ooit op een grote beurs voor nieuwe technologieën en werd voorgesteld aan mijn partner van de dag: de communicatieverantwoordelijke van dé grote geldschieter achter de beurs, en zijdelings ook de jongen die me een dag eerder zijn spel had getoond op Tinder… Ik twijfelde geen minuut en stelde mezelf meteen door met mijn profielnaam “aangenaam, Miss Kitty!” Hij schoot in de lach, maar liet zich niet uit het veld slaan: “insgelijks, Roccobimbo!” Aangezien we meteen doorhadden uit welk hout we beiden waren gesneden -en vooral: waarnaar we op zoek waren- hebben we er geen gras over laten groeien. Diezelfde avond nog. Net na zijn welkomstwoordje. En elke avond sindsdien: we zijn net gaan samenwonen!

Stéphane, 32 jaar, diplomaat.

Ik had een job in Berlijn en werd tijdens een officieel diner voorgesteld aan de kabinetschef van een buitenlandse minister. Hij reikte me de hand en vroeg of we elkaar niet eerder hadden ontmoet. Tijdens een werkvergadering misschien? “Zeker, dacht ik, dat was twee dagen geleden in een darkroom.”

Isabelle, 46 jaar, choreografe.

Ik was net gescheiden en begon een relatie met een bloedmooie man, die mij echter niet kon bekoren in bed. Tijdens een etentje stelde hij me aan zijn beste vriend voor, over wie hij lachend pochte dat het een beest in bed was. Ik heb het mij geen twee keer laten zeggen en ben een affaire begonnen met die vriend. Ik werkte toen veel in het buitenland, voornamelijk in de Verenigde Staten en Azië, en had het allemaal tot in de puntjes voor elkaar: ik landde in de Lichtstad, trok met een lading croissants recht naar het appartement van mijn minnaar, liet hem alle voordelen van mijn jet lag ervaren, en sprong na afloop op de Thalys naar Zaventem, waar mijn lieve vriend me steevast “na het landen” kwam oppikken.

Angélique, 41 jaar, reisagente.

Het was net uit met mijn vriend en ik moest voor een beurs twee dagen naar Amsterdam. De zin in een pittig avontuurtje zat er flink in en ik liet via een dating app weten waar ik was en vooral waar ik zin in had. Na het obligate restaurantje in het gezelschap van mijn collega’s, dook ik een bar in voor een afspraakje met mijn match: Steve, een Amerikaanse chirurg, was enkele dagen in de stad voor een seminarie en had net dezelfde zijplannen als ik. Al voor we ons eerste drankje bestelden, viel ik als een blok voor hem. De nacht die erop volgde was magisch, ik heb mijn agenda meteen vrijgemaakt om bij hem te kunnen blijven tot zijn vliegtuig terug naar New York vertrok. Een vlucht die hij trouwens met één week heeft uitgesteld, een week die we in mijn bed in Antwerpen hebben doorgebracht.

Ondertussen staan we drie jaar verder, we gaan binnenkort trouwen en vanaf dat mijn dochter aan de universiteit start -volgend jaar- verhuis ik met hem naar New York. Of hoe een one night stand plots een leven gaat duren.

Gabriel, 50 jaar, grafisch designer.

Toen ik 18 jaar oud was, ben ik halsoverkop verliefd geworden op een jonge, Libanees-Britse exchange student. Ik durfde wel contact leggen, maar er was niets tussen ons gebeurd en na enkele weken trok ze terug naar Londen. Via een gemeenschappelijke vriendin wist ik haar thuisadres te bemachtigen en zonder enige waarschuwing ben ik haar achterna gegaan. Iets met een big romantic gesture…

Nadat ik een nachtje in een jeugdherberg mijn grote liefdesverklaring had ingeoefend ben ik bij haar thuis gaan aanbellen. “Thuis” bleek de Libanese ambassade in Londen te zijn, maar ik liet me niet ontmoedigen, zo zeker was ik dat mijn spontane avances haar meteen zouden doen smelten. Het waren haar ouders die eerst aan de deur kwamen, maar ook dat sloeg me niet uit mijn veld: ze waren poeslief en leidden me door een salon vol Perzische tapijten. Ik droomde ervan over die tapijten te rollen met hun dochter, die op datzelfde moment de trap afkwam: bloedmooi, duidelijk aangenaam verrast me te zien, één wuivende hand in de lucht, de andere verstrengeld met die van haar… verloofde.

Een koude douche, maar we zijn die avond wel allemaal samen de stad gaan verkennen. Ik heb het meisje in kwestie daarna nooit meer gezien, maar ben wel verliefd geworden op de stad Londen en die liefde blijft nog steeds duren!

ANNA, 38 jaar, actrice.

Op een festival kwam ik een veel oudere, Amerikaanse én getrouwde man tegen. Er is niets tussen ons gebeurd, maar terug thuis kreeg ik een Facebook bericht waarin hij me voorstelde om het contact te onderhouden via mail. Daar ging ik maar al te graag op in en voor ik het wist begonnen we een stomend hete briefwisseling. Meer dan een jaar heeft dat geduurd, inclusief veelzeggende foto’s en onmogelijk mooie kinky teksten. De man in kwestie is een bekend fotograaf en ik heb voldoende materiaal in handen om de nieuwe Fifty Shades te schrijven, maar ik doe het niet: onze band is te bijzonder, vooral omwille van het feit dat we elkaar eigenlijk nòòit met een vinger hebben aangeraakt!

Charlotte, 24 jaar, studente.

Ik had net een jurk gekocht en in de wachtrij aan de kassa stond een adembenemende jongeman. Ik durfde hem uiteraard niet aanspreken, maar zag wel dat hij met VISA betaalde. Eens hij vertrokken was, vroeg ik met schaamrood op de wangen aan de verkoopster of ik misschien zijn kassabon mocht zien. Ze knipoogde en toonde me zijn naam. Die ik meteen heb opgezocht via Instagram. Ik ben hem beginnen volgen, hij mij terug, ik heb al mijn moed verzameld en hem een berichtje gestuurd. Diezelfde avond spraken we nog af, om pas drie dagen later weer uit mijn slaapkamer tevoorschijn te komen! Hij had me voor een gekke stalker kunnen aanzien, maar neen: hij zegt dat mijn initiatief hem helemaal gecharmeerd heeft. Meer dan die drie dagen is het uiteindelijk niet geworden, maar mijn verhaal is wel een heerlijke antireclame voor online shopping!

Zet jij straks ook een gedurfde stap? Ontdek hier waarom romcom seks extreem overrated is en laat je inspireren door deze seksuele fantasieën.