PFW: Zo kwam de magische Dior modeshow tot stand

Gepubliceerd op 26 september 2019 door Lore Ginneberge
PFW: Zo kwam de magische Dior modeshow tot stand

De Dior-show op Paris Fashion Week staat steeds met rood aangekruist in de agenda van elke fashionista. Ook dit seizoen wisten Maria Grazia Chiuri en haar team het publiek te verrassen met een waanzinnige collectie, prachtige scenografie en een mooi verhaal. Ontdek alles over de lente/zomercollectie voor 2020.

Inspiratie voor de collectie

Zoals steeds speelde ontwerper Maria Grazia Chiuri met de codes van het Maison Dior door zich te beroepen op de archieven en de vele verhalen die het huis rijk is. Voor de lente van 2020 liet Chiuri zich inspireren door Catherine Dior, de zus van legendarisch ontwerper Christian. Catherine was een vrijgevochten vrouw met een liefde voor de natuur, ze verzorgde de tuinen van de familie Dior en was bezeten door bloemen. Het is trouwens ook naar haar dat het iconische parfum 'Miss Dior' werd vernoemd.

Chiuri ging aan de slag met deze inspiratie en vertaalde het verleden naar botanisch borduurwerk en florale motieven. De Italiaanse designer visualiseerde een 'tuinvrouw', die tegelijk het weelderige, delicate natuurschoon symboliseert, maar ook instaat voor actie en vol vastberadenheid voor de natuur wil zorgen. Een thema dat niet actueler kan zijn.

Ecologische luxe

Helemaal in lijn met het gekozen verhaal, wilde Maison Dior zich daarom engageren door deze collectie en show zo ecovriendelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld is het eco-printing proces, waarbij bloemen en planten worden gebruikt om kleur te creëren op stof.

De Dior-show

Vooraleer de indrukwekkende modeshow van start ging, duurde het maar liefst twee weken (!) om de volledige set te bouwen. De Hippodroom Parijs-Longchamp werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een sprookjesachtig bos, met 170 bomen die na de show een tweede leven krijgen.

De modellen liepen door het Dior-woud in kleding die duidelijk geïnspireerd is op de natuur en de spirit van Catherine Dior. Denk raffia hoeden, romantische rokken en natuurlijk de prachtig geprinte jurken.

Meer Fashion Week-nieuwtjes?