Twijfeltrend: de meest merkwaardige looks van Fashion Week

Geüpdatet op 20 september 2019 door Lore Ginneberge
Twijfeltrend: de meest merkwaardige looks van Fashion Week

De Fashion Weeks met haar streetstyle kiekjes zijn een bron van inspiratie waaruit nieuwe trends ontstaan, al zijn we niet van alle looks even grote fan. Deze modetrends zien we liever snel verdwijnen vooraleer ze een dingetje worden.

Een nieuw Fashion Week-seizoen brengt zoals steeds weer pogingen om maffe hypes en risqué trends te lanceren met zich mee. Benieuwd wat we van deze looks vinden?

Neon

Neon was al een dingetje vorig seizoen, we hebben dus reeds met z'n allen kunnen ondervinden dat het gewoon niet werkt. Verre van draagbaar, zelden flatterend en allesbehalve tijdloos. Laten we hier dus alsjeblieft niet teveel woorden aan vuil maken: stop trying to make neon happen...

fluo trend fashion week

Tweekleurige kleding

In mode kan veel - bijna alles - maar ergens moet je de lijn trekken. Kiezen is verliezen, en een broek of jas in twee kleuren is gewoon niet nodig. Tenzij je voor de Duo Penotti-look gaat, hou je het beter bij één kleur.

tweekleurige broek trends 2020

Gestrikte broeken

Intussen weet je al hoe we denken over de hoekige sandalen uit de nineties. Helaas werden onze gebeden niet verhoord en zien we deze schoenen nog steeds opduiken tijdens de Fashion Weeks. Nu besloten modemeisjes massaal om hun liefde voor deze strappy sandalen naar een hoger niveau te tillen door de touwtjes over broeken te strikken. Handig op de fiets, dat wel.

schoenen touwtjes sandalen

Survivalshorts

Toegegeven, er bestaat een select clubje op aarde met lange bruine benen en goede genen die fantastisch staan met deze boy scouts short. Wij zijn echter helemaal voor democratische trends, en zouden dan ook willen vragen om die survivalshorts gewoon globaal achterwege te laten.

shorts trend beige

Meer twijfeltrends? Dit denken we over tie-dye en fietsbrillen.