Twijfeltrend: wat doen we met de fietsbril?

Gepubliceerd op 23 april 2019 door Lore Ginneberge
Twijfeltrend: wat doen we met de fietsbril?

Soms zijn er van die modegrillen waar zelfs wij geen raad mee weten. En wat doe je bij twijfel? Juist ja, je maakt een lijstje met de pro's en con's. Deze twijfeltrend: de fietsbril.

Wielrennen is hip, zo blijkt. En dan hebben we het niet enkel over de sport, maar vooral over de bijhorende tenue. Met het koersbroekje hebben we intussen vrede genomen, maar nu duikt ook de fietsbril steeds vaker op. Een beetje te veel van het goede of een trend om te omarmen? Wij zoeken het voor je uit.

Lees ook: Getest: 24 u in fietsbroekje.

1/

Pro

  • De trend begon op de catwalks voor zomer 2019, met onder andere Kenzo's high fashion-interpretatie ... en toegegeven, die ziet er best stoer uit.

fietsbril twijfeltrend kenzo runway

  • Er gaat geen hype voorbij, of de Kardashians zijn ermee weg. Hoewel dit niet altijd positief uitdraait, vinden we dit kiekje van Kim & North met matching fietsbril toch geslaagd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Twinning

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

  • Een zakelijk ensemble trendy maken of een sportieve look klassevol upgraden? Deze streetstyle outfits tonen hoe het moet. Safe for work, maar ook perfect na een nachtje feesten: een oversized kostuumvest plus opvallende bril om je wallen te verbergen, meer heb je niet nodig.

fietsbril twijfeltrend streetstyle go

2/

Contra

  • Met een fietsbril als eye-catcher kan het snel de mist in gaan. Het is niet de bedoeling om er als een échte coureur uit te zien, dus beperk je tot één sportief element. Deze dame ging nogal overboard en kijkt er zelf ook maar bedenkelijk bij.

twijfeltrend koersbril fietsbril streetstyle fail

  • Een ander nadeel is de prijs. Voor een echte fietsbril tel je algauw €150 euro neer, een heel pak voor een trendgebonden item. Ook de high fashion-modellen zijn niet lief voor je portemonnee. Ben je niet ten volle overtuigd, opteer dan voor budgetversies of een veiliger exemplaar.

3/

Het Verdict

Hoewel de fietsbril niet makkelijk te combineren valt, is het toch het proberen waard. Zo'n flitsend montuur geeft zakelijke kostuums een sporty twist en oogt stoer bij een chiquer ensemble. Dit zijn de coolste exemplaren voor ieders budget.