Twijfeltrend: de beruchte terugkeer van tie-dye

Geüpdatet op 8 mei 2019 door Lore Ginneberge
Twijfeltrend: de beruchte terugkeer van tie-dye

Soms zijn er van die modegrillen waar zelfs wij geen raad mee weten. En wat doe je bij twijfel? Juist ja, je maakt een lijstje met de pro's en con's. Voor deze twijfeltrend keren we terug naar tijden van peace, love en tie-dye shirts.

'Alles komt terug', zegt men weleens over de mode. Dat kan je best letterlijke nemen, als zelfs tie-dye een comeback maakt. Is het tijd om de innerlijke hippie in jezelf los te laten?

1/

Pro

  • Laat het aan Miuccia Prada over om elke twijfeltrend om te toveren tot een catwalk-kunstwerkje. Ze slaagde erin een tie-dye outfit te ontwerpen die je niet onmiddellijk ritueel wilt verbranden. Ook Proenza Schouler en Dior kunnen ons overtuigen met hun high fashion-interpretaties.
tie-dye twijfeltrend print
Prada / Proenza Schouler / Christian Dior
  • Gigi Hadid toont dan weer dat festivals de ideale (en misschien enige) plaats zijn om tie-dye te dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

2/

Contra

  • Het bewijs dat niet alle celebs wegkomen met een twijfeltrend, is deze foto van Justin Bieber. De tie-dye t-shirt komt uit zijn eigen collectie, dus the Biebs droeg dit ding wel degelijk uit vrije wil. Dit soort creaties is exact wat we willen vermijden...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber) op

  • Hoe mooi de ontwerpen van Prada & co ook zijn, wij associëren tie-dye nog steeds met regenboogkleuren, gescheurde jeans en ongewassen haren. De modellen van R13 konden ons dus helemaal niet overtuigen, integendeel.
tie-dye twijfeltrend regenboog
R13

3/

Het verdict

Tie-dye is tricky, zoveel is zeker. De (welgestelde) durvers onder ons kunnen zich wagen aan stijlvolle high fashion-interpretaties, met het risico dat jouw gebatikte jurk maar één seizoen meegaat. Alle twijfelaars zouden we deze trend afraden, want er is een groot verschil tussen boho chic en trashy hippie. Helaas behoort tie-dye meestal tot die laatste categorie.