Oxfam opent The Empty Shop met hulp van Belgische designers

Geüpdatet op 5 september 2019 door Lore Ginneberge
Oxfam opent The Empty Shop met hulp van Belgische designers

Oxfam opent binnenkort voor de tweede keer The Empty Shop by Oxfam: een lege winkel ontworpen door Belgische designer Lionel Jadot, die elke dag gevuld wordt met geschonken kwaliteitskleding en design.

Je kan dus binnenkort in Brussel op jacht gaan naar mooie spulletjes in de Empty Shop, want dagelijks zullen er giften binnenstromen van bekende en minder bekende ontwerpers die wachten op een tweede leven. Het doel? Shoppen en schenken voor het goede doel, aangezien de opbrengst naar Oxfamprojecten over de hele wereld gaat. Daarnaast wordt ook de aandacht gevestigd op het belang van duurzame mode.

the empty shop oxfam

Iedereen is welkom om kleding of designobjecten te komen schenken, zolang het maar kwaliteitsvolle producten zijn. Heb je zelf merkkleding of designvoorwerpen van hoge kwaliteit liggen, dan weet je waar naartoe. “Dat hoeven geen grote merken te zijn, zolang het maar kwaliteitsvolle producten zijn. We willen het grote publiek laten zien dat je in onze tweedehandswinkels echte topstukken kan vinden zonder je budget te moeten plunderen”, legt Eva Vervecken van de Oxfam tweedehandsafdeling uit. “Het is niet omdat het een tweedehandswinkel is, dat je er geen Dries Van Noten vindt.”

the empty shop oxfam

The Empty Shop is niet aan z'n proefstuk toe, want in oktober 2017 vond al een editie plaats in de Brusselse Dansaertstraat. Dankzij de vele schenkingen van onder meer Nathalie Vleeschouwer, Jean-Paul Knott en Filippa K bracht deze eerste pop-up shop maar liefst €31.980 op. Klaar om dat bedrag te overtreffen?

The Empty Shop by Oxfam van 17 oktober tot 16 november, Vlaamse Steenweg 88-90, 1000 Brussel.