Dit zijn de beste reisbestemmingen voor september

Geüpdatet op 5 augustus 2019 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste reisbestemmingen voor september

De tijd dat vakanties enkel in juli en augustus plaatsvonden is lang voorbij. Wees massatoerisme en woekerprijzen te slim af en plan een last-minute reisje in september. Geen idee waarheen? Deze bestemmingen zijn ideaal om te bezoeken in de nazomer.

Guyana voor avonturiers

reisbestemmingen september

Dit Zuid-Amerikaanse landje tussen Suriname en Venezuela is een ware ontdekking. Ooit een Nederlandse kolonie (vandaar sommige Nederlandse plaatsnamen), maar nu bekend als prachtige reisbestemming. Door de intense regenseizoenen is Guyana niet het hele jaar door aan te raden, maar september is de ideale reismaand. Dan is het er namelijk zowel in het binnenland als aan de kust overwegend droog. Ook de jungle is dan op z'n mooist, dus maak je klaar voor een avontuurlijke trektocht in de prachtige Guyaanse natuur. Dé toeristische trekpleister is ongetwijfeld de Kaieteur Falls, 's werelds grootste waterval gelegen in het Amazonewoud. Daarnaast is er de clash van culturen die Guyana zo uniek maakt: je vindt er een mengeling van Caribische, Amerindische en inheemse volkeren afhankelijk van waar je naartoe reist. Dat en de adembenemende fauna en flora maken van dit land de uitgelezen bestemming voor komend najaar.

Peking voor cultuurfanaten

Peking reizen China september

Er zijn duizend-en-één redenen om af te zakken naar Peking in september, maar laat je vooral overtuigen door de herfstige omgeving. De majestueuze bouwwerken steken af tegen de oranje- en roodtinten van het najaar en de temperaturen zijn draagbaar. 's Ochtends nip je van je groene thee bij een zacht briesje en overdag bezoek je de Verboden Stad en de Chinese Muur in de nazomerzon. Daarnaast wordt midden september het midherfstfestival of Chinees maanfeest gevierd, het grootste feest na Chinees Nieuwjaar dat volledig in het teken van de mooiste maan van het jaar staat.

De Provence voor wijnliefhebbers

reisbestemmingen september provence wijngaard

Hoewel een tripje Zuid-Frankrijk altijd op onze bucketlist staat, is september de beste tijd om te vertrekken. In die maand vindt daar namelijk de druifoogst (vendange) plaats. Er zijn dan ook verschillende festiviteiten, want is er een beter excuus om te vieren dan een nieuwe lading wijn in aantocht? Ben je meer een actieve reiziger dan een feestbeest,  steek dan de handen uit de mouwen en werk mee op de wijngaarden. In september en oktober zijn grote domaines altijd op zoek naar seizoensarbeiders.

Namibië voor ontdekkingsreizigers

reizen september Namibië Afrika

Staat Afrika op je verlanglijstje? Dan raden we Namibië aan. Beleef The Lion King in het echt dankzij de spectaculaire natuur en cultuur. Augustus en september luiden hier het einde van de winter in, wat betekent dat de temperaturen nog net draagbaar zijn (rond 27°C) en dat er zo goed als geen regen valt. Verblijf in een eco resort en trek erop uit, want september dé periode om op safari te gaan. Door de weinige plantengroei worden dieren minder gecamoufleerd en zijn er weinig schuilplaatsen. Dit is dus jouw kans om eindelijk een wilde zebra te spotten!

West-Zweden voor fijnproevers

zweden reizen september skarharm

Zweden is ontzettend populair voor korte citytrips, maar heeft zoveel meer te bieden. Vergeet Stockholm en begeef je richting het Westen voor een totaal andere kijk op dit Scandinavische land. De Bohuslän kust reikt van Gothenburg tot aan de Noorse grens en telt meer dan duizend eilandjes. Hier moet je zijn voor authentieke dorpjes, adembenemende meren met aangrenzende dennenbossen en voor watersporten als zeilen en kajak. Maar de ster van de streek is ongetwijfeld de verrukkelijke visgerechten, volgens kenners de beste ter wereld. In september zijn de vis en schaaldieren op hun best en is het in West-Zweden aangenaam warm.

Rhodos voor zonnekloppers

reisbestemming september vakantie rhodos

Beach babes reppen zich maar beter richting Rhodos, één van Griekenlands mooiste eilanden. In september is deze reisbestemming minder druk bevolkt en vallen de temperaturen beter mee. Ga naar de Agios Pavlos baai om er te relaxen aan het strand temidden het Griekse natuurschoon of bezoek Rhodos stad en leer alles over de rijke geschiedenis van dit eiland terwijl je de talloze antieke gebouwen bewondert. Fijnproevers genieten van de uitstekende cuisine en wijn van de lokale Athiri-druif.

Lees ook: De beste bestemmingen voor een girls trip

Dublin voor artistiekelingen

vakantie reisbestemmingen Ierland Dublin

Kunstminnaars en hipsters boeken in september een weekje Dublin. Het jaarlijkse Fringe Festival tovert de Ierse hoofdstad om in een arty farty paradijs. Van theater en dans tot muziek en film, zowat elke kunstvorm komt aan bod tijdens dit grootse evenement. De culturele agenda is eindeloos, dus er zit vast iets voor jou tussen. Breng daarnaast een bezoekje aan de typische bezienswaardigheden als het gigantische Dublin Castle en natuurlijk de vele Guinessbars.

Ontdek ook de beste vakantiebestemmingen in Europa