De mooiste vakantiebestemmingen in Europa voor koppels

Geüpdatet op 23 juli 2019 door ELLE België
De mooiste vakantiebestemmingen in Europa voor koppels

Wie droomt van bestemmingen voor een romantische getaway, denkt meteen aan steden als Parijs en Venetië. Nochtans bestaat er buiten deze geliefde plekjes een wonderland aan verleidelijke locaties die je, na het lezen van dit artikel, heel waarschijnlijk minstens even moeilijk kan weerstaan. Dit zijn volgens ons de allermooiste vakantiebestemmingen in Europa voor koppels:

#1 Positano, Italië

Ontzettend tot de verbeelding sprekend, stijlvol en indrukwekkend: Positano is een plek die niet echt lijkt, maar het toch is. Het plaatsje staat met zijn perzik-, roze- en terracottakleurige huizen, die als het ware bijna van een berg in de zee lijken te glijden, op de voorzijde van ieder tijdschrift en postkaartje van de Amalfikust. Minstens even fotowaardig zijn de smalle straatjes met steile trappen, geflankeerd door met blauweregen-gedrapeerde hotels, trendy restaurants en prachtige winkeltjes.

Pint Embed Link

Leukste activiteit? Boek tijdens je bezoek aan Positano zeker een boottocht naar La Fontelina, de meest iconische beachclub van Capri.

Beste reistijd? Mei tot en met oktober

#2 Santorini, Griekenland

Als er één plek in Griekenland is die iedereen moet gezien hebben, is het het eiland Santorini wel. Beroemd om zijn schitterende zonsondergangen en adembenemende uitzichten, staat dit vulkanische eiland bekend als ultieme honeymoon bestemming. Zwarte zandstranden worden er afgewisseld met stijle kliffen die direct boven de turquoise zee lijken te zweven en overal zijn dichters en schilders aan het werk die met hun gedichten en schilderijen de pracht van het eiland vereeuwigen.

Pint Embed Link

Leukste activiteit? Kijk naar een openluchtfilm in het dorpje Kamari, in het zuidoosten van Santorini.

Beste reistijd? Juli tot en met augustus

#3 Annecy, Frankrijk

Deze hoofdstad van de Haute-Savoie, ingeklemd tussen de bergen en het gelijknamige meer, wordt ook wel eens de Parel of het Venetië van de Franse Alpen genoemd.  Het oude stadsdeel wordt gekenmerkt door smalle straten, talrijke kanalen met oevers vol geurende bloemen en felgekleurde huisjes.  

Pint Embed Link

Leukste activiteit? Ieder jaar vindt op de eerste zaterdag van de maand augustus het Annecy Lake Festival plaats. Tijdens deze vuurwerkshow, die tevens de grootste van Europa is, kunnen gasten proeven van heerlijke hapjes en drankjes terwijl ze genieten van een adembenemend uitzicht.

Beste reistijd? Juni tot en met september

#4 Hvar, Kroatië

Hip, levendig en geschikt voor ieder type reiziger: Hvar is een eiland van uitersten en één van de meestbezochte eilanden van de Adriatische zee. De kust, met zijn verscholen baaien en kiezel- en zandstranden, is een echt jachthavenparadijs waar maar al te vaak celebrities gespot worden. Reizigers die meer houden van ongerepte landschappen, moeten dan weer verder het binnenland in. Daar kunnen ze genieten van een prachtig natuurland waar geurende lavendelvelden worden afgewisseld met wijngaarden en dennenbossen.

Pint Embed Link

Leukste activiteit? Voor een originele activiteit moet je in Malo Grablje zijn, een verlaten dorpje op zo'n zes kilometer afstand van Hvar. Hier kan je tijdens het hoogseizoen genieten van een rondtour met als afsluiter een heerlijk, authentiek en Dalmatisch getint driegangendiner.

Beste reistijd? Mei tot en met september

#5 Kotor, Montenegro

Kotor is een oude haven-en handelsstad gelegen aan Europa's meest zuidelijke fjord: de baai van Kotor. Het oude stadscentrum, vooral bekend omwille van zijn imposante buitenmuur, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier kom je terecht in een middeleeuws doolhof van musea, kerken en met cafés en Venetiaanse paleizen bezaaide pleinen. Kleine, verkeersvrije steegjes lopen er zigzag door elkaar en nodigen uit tot urenlang hand in hand kuieren langs de vele winkeltjes met authentiek glaswerk en kitscherige souvenirs.

Pint Embed Link

Leukste activiteit? Boek tijdens je bezoek aan Kotor een boottocht naar de populairste bezienswaardigheden van Montenegro: Onze Vrouwe van de Rotsen, Mamula en de Blauwe Grot.

Beste reistijd? Mei tot en met oktober

Wil je dit jaar nog op vakantie? Dit is volgens je sterrenbeeld je ideale vakantiebestemming voor 2019.

(Stagiaire Sofie Kegelaers)