Dit is je perfecte vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Geüpdatet op 20 april 2022 door Maxine Detaellenaere Foto’s: Shutterstock
Dit is je perfecte vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Ben je die grijze hemel en koude, natte dagen grondig beu? Geen beter moment om je zomervakantie te plannen! We keken extra diep in onze glazen bol en ontdekten je ideale reis voor deze zomer volgens je horoscoop.

Ram (21 maart - 20 april): De Australische outback

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, ram

Een all-in vakantie op het strand van Torremolinos doet jou huiveren, Ram. Luilekkerreisjes zijn namelijk veel te saai voor jouw avontuurlijke en actieve karakter. Bestemmingen in de wijde natuur met een flinke portie extreme sporten, daar gaat jouw hart wel sneller van kloppen. Trek daarom dit jaar naar de Australische outback, voor een onvergetelijk avontuur. Je kan er volop hiken en rotsklimmen in een uitzonderlijk natuurlandschap. Bezoek zeker ook de imposante rotsformatie Uluru in het hartje van de outback en geniet er van een zonsondergang om nooit te vergeten.

Stier (21 april - 20 mei): De Amalfikust

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, stier

Voor jou mag het lekker luxueus, Stier, backpacken in de wilde natuur en je eigen toilet moeten graven, daar krijg je spontaan rillingen van. Flaneren langs stijlvolle modeboetieks, uitgebreid dineren in een sterrenrestaurant en genieten van exquise uitzichten is daarentegen wel aan jou besteed. Italië is dan ook je favoriete bestemming, en om precies te zijn de Amalfitaanse kust. Positano, Ravello en vooral Capri zijn je persoonlijke nirvana. Net zoals de beruchte Romeinse keizer Tiberius en celebs zoals Brigitte Bardot, Michael Kors - die we er ooit spotten op flipflops - en Beyoncé voel je je aan deze prachtige kuststreek als een vis in het water.

Tweelingen (21 mei - 21 juni): Tokio

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, tweeling

Een bruisende metropool waar je de laatste nieuwe trends in mode, beauty en lifestyle kan ontdekken, daar word je heel erg gelukkig van, Tweelingen. In de Japanse hoofdstad waan je je in de nabije toekomst, je vind er alle mogelijke technologische snufjes, maar ook de nieuwste schoonheidstrends (J-beauty wordt namelijk het nieuwe K-beauty) Bonus: om je rusteloze geest toch wat sereniteit te geven, kan je even helemaal zen worden in de vele betoverende parken die deze wereldstad telt (kom zeker tijdens het kersenbloesemseizoen voor een werkelijk magische sfeer).

Kreeft (22 juni - 22 juli) De Provence

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, kreeft

Voor jouw geen exotische gerechten - en bijbehorende darmproblemen - Kreeft, jij gaat liefst niet te ver weg van huis. De Franse Provence is dan ook een ideale vakantiebestemming voor jou. Het is eens iets anders dan België, maar qua eten en omgeving wijkt het niet te ver af van wat je gewoon bent, behalve dan een superieure wijnkaart en pakken meer zon. Perfect, niet?

Leeuw (23 juli - 22 augustus) Los Angeles

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, leeuw

Welke plek op aard is beter dan La La Land, Leeuw? Met je ongebreidelde zelfvertrouwen voel je je totaal niet geïntimideerd door de perfect uitziende locals, integendeel, je waant je zelf een filmster wanneer je gemoedelijk van je matcha latte zit te nippen naast de Jennifer Lawrences en Ryan Goslings van deze wereld.

Maagd (23 augustus - 22 september) Zwitserland

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, maagd

Orde en efficiëntie zijn je stokpaardjes, Maagd, je voelt je je dan ook helemaal thuis in dit pittoreske Alpenland. Omdat je ook dol bent op het plannen van je reis - want zeg nu zelf, is dat niet half the fun? - ben je helemaal in je nopjes met een treinreis door Zwitserland: clubben in übercool Zürich, bijkomen van je nachtelijke avonturen in de bosrijke bergen en eindigen in schoonheid aan het magnifieke meer van Genève... meer moet dat niet zijn.

Weegschaal (23 september - 22 oktober) Sri Lanka

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, weegschaal

Een goede balans is onmisbaar in je leven, Weegschaal, ook wanneer je verre horizonten opzoekt. Je combineert het liefst cultuur of avontuur met enkele dagen languit genieten op een exotisch strand. Daarom staat Sri Lanka met stip op één qua reisbestemmingen, want dit eiland heeft het allemaal. Je dompelt je helemaal onder in de boeiende religieuze geschiedenis van dit Oosterse pareltje, geniet er van de adembenemende natuurlandschappen en komt helemaal tot rust in een luxe yoga-retreat met uitzicht op de turquoise oceaan.

Schorpioen (23 oktober - 21 november) Ijsland

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, schorpioen

Bij een intense persoonlijkheid als jij, Schorpioen, past een een intens mooie vakantiebestemming. Daarom doen de feeëriek aandoende Ijslandse meren je hart onmiddellijk smelten. Bovendien intrigeert de mysterieuze cultuur van dit eigenzinnige eiland mateloos, waardoor je je volop verdiept in de boeiende mythes achter de talrijke natuurwonderen die Ijsland telt.

Boogschutter (22 november - 21 december) Zimbabwe

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, boogschutter

Boogschutter, jij bent een avonturier in hart en nieren, daarom kies je ook op vakantie resoluut voor de onbetreden paden. In Zimbabwe ga je dan ook lustig op zoek naar de Big Five in de prachtige natuurparken en krijg je spontaan kippenvel van de spectaculaire Victoria Falls. Bovendien staat de lokale bevolking net als jij bekend om hun onuitputtelijke optimisme, waardoor je je er onmiddellijk thuis voelt.

Steenbok (21 december - 20 januari) Indonesië

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, steenbok

Ambitieus als je bent, hou je ook tijdens je vakantie van wat uitdaging, Steenbok. Een berg beklimmen, daar draai jij dan ook je hand niet voor om. Maar het kan natuurlijk nog net dat tikkeltje spectaculairder dan de Mont Ventoux. Trek daarom deze zomer naar Indonesië en beklim er de Rinjani-vulkaan - ja je leest het goed, een actieve vulkaan - voor een extra spannende reis. In een drietal dagen bereik je de kratermond, en daarna kan je moe maar tevreden richting relaxed Bali trekken om je overwinning op de natuur te vieren.

Waterman (21 januari - 19 februari) Patagonië

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019,

Vrijheid is je hoogste goed, Waterman, weidse landschappen zijn dan ook exact waar je naar op zoek bent op vakantie. In de onherbergzame vlaktes van Patagonië kom je dan ook helemaal aan je trekken. Deze regio strekt zich duizenden kilometers uit en varieert van de tropische Argentijnse pampas tot ijsblauwe fjorden waar je pinguins in hun natuurlijke habitat spot. Aan variatie geen gebrek op deze avontuurlijke bestemming.

Vissen (20 februari - 20 maart) Rajastan

horoscoop, sterrenbeeld, reis, inspiratie, vakantie, zomer, 2019, vissen

Jij wil in vervoering gebracht worden, Vissen, de dagelijkse realiteit is vaak te eentonig voor jou. Tenzij je een betoverende locatie als Rajastan bezoekt natuurlijk, want in deze Indische provincie waan je je in een sprookje uit duizend-en-één-nacht. Bezoek zeker het romantische Udaipur - het Venetië van het Oosten - waar een majestueus drijvend paleis je ongetwijfeld zal bekoren, maar ook de Taj Mahal, gebouwd door een troosteloze Shah Jahan voor zijn grote liefde Mumtaz.