Ken je Cotignac al? Dit is de geheime parel van de Provence

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
Ken je Cotignac al? Dit is de geheime parel van de Provence Bron: Shutterstock

Verscholen in de kliffen en het hart van de Provence, ligt het charmante stadje Cotignac. Op deze adressen geniet je er volop van het goede leven.

Met zijn pittoreske straatjes, talrijke fonteinen en gezellige restaurants onder de platanen, trekt Cotignac zowel lokale bewoner als reiziger aan. Het is een bestemming die vakantievierders uitnodigt om te ontsnappen aan de drukte van het moderne leven en te genieten van de rustige eenvoud van het Franse platteland. Ben je dus op zoek naar de ontspannen levensstijl die zo typerend is voor de regio? Dan ben je bij deze plekjes aan het juiste adres.

Les temps de pose

Dit restaurant op de hoek van een van de mooiste pleintjes van Cotignac, is doordrongen van Provençaalse charme. De keuken staat bekend om z'n lokale en verse producten, waardoor bezoekers er kunnen proeven van traditionele gerechten zoals ratatouille, bouillabaisse en lokale wijnen.

Picotte Provence

Dit rooftop restaurant serveert een mix van het hippe Ibiza en de typische Franse keuken. Verwacht je hier aan gerechtjes met een twist, verrassende cocktails en een bijzonder vriendelijke bediening. En dat allemaal met uitzicht op de vallei van Cotignac.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Picotte Provence (@picotteprovence)

Cascade du gouffre waterval

Cotignac is omgeven door een adembenemend landschap van wijngaarden, olijfboomgaarden en glooiende heuvels. De nabijgelegen kliffen bieden niet alleen een panoramisch uitzicht over de stad, maar ook wandelpaden voor avontuurlijke reizigers. Het kristalheldere water van rivier de Cassole nodigt zo uit tot verkoeling en ontspanning op de warmste dagen. Iets verder vind je de waterval 'Cascade du gouffre', zeker zijn bezoekje waard.

Wijndomein Nestuby

Wil je toch even ontsnappen aan het kleine stadje? Trek er dan op uit en neem de auto richting wijndomein Nestuby, slechts op een kwartiertje rijden. Hier vertoef je heerlijk tussen de wijnranken en krijg je een kleine degustatie van 6 glaasjes rosé. Ook de weg naar huis is een show-stopper, met heerlijke vergezichten.

Blijf je toch liever gedurende je hele tripje in Cotignac, dan kan je trouwens ook terecht in hun sfeervolle wijnbar in het centrum. Onder een van de schaduwrijke bomen proef je hier van elk kleurtje wijn naar keuze.

Jardin Secret

De betere keuken vind je bij Jardin Secret, waar chef-kok Benoit Witz je laat kennismaken met de typische smaken van de Provence. Op hun dromerige buitenterras dineer je tussen eeuwenoude olijfbomen en met uitzicht op het open houtvuur van het restaurant. Daarnaast verwelkomt Didier Romieux je in zijn wijnbar op het dakterras, met een zorgvuldige selectie van de beste druifsoorten.

De vele marktjes van Cotignac

Wat Cotignac ten slotte zo bijzonder maakt, is de ontspannen en gastvrije levensstijl van de lokale bevolking. Het tempo van het leven lijkt hier langzamer te gaan, waardoor je er als bezoeker de kans krijgt om te genieten van de eenvoudige geneugten van het dagelijkse leven. Een hoofdactiviteit daarbij zijn de vele brocante winkeltjes en markten. Ben je dus een fervent 'snuisteraar', dan zit je hier helemaal op je plek. Cotignac heeft bovendien een sterk gemeenschapsgevoel en dat wordt weerspiegeld in de vele festivals, markten en evenementen die ze gedurende het hele jaar organiseren.