De top 10 bestemmingen voor je huwelijksreis

Geüpdatet op 1 maart 2023 door ELLE België Foto’s: Foto's: Unsplash
De top 10 bestemmingen voor je huwelijksreis Shutterstock

Na een spetterend trouwfeest is het tijd voor een onvergetelijke huwelijksreis. Vier jullie wittebroodsweken in stijl op een fantastische, unieke locatie. Dit zijn onze 10 favorieten:

Capri

Geniet samen van 'la dolce vita' op het schitterende Capri. Het eiland is amper tien vierkante kilometer groot maar loopt over van natuurlijke en architecturale verborgen parels zoals de 'Arco Naturale', 'Villa Malaparte' en de 'grotta azzurra'. En wie Italië zegt, zegt uiteraard wijn, pasta en pizza. Wat wil je nog meer? Plan hier je huwelijksreis naar Capri.

Costa Rica

Dit kleine landje heeft enorm veel te bieden: prachtige stranden, dichte regenwouden en actieve vulkanen. Tijdens een rondreis op het eiland zal je ontdekken dat er een overvloed aan fauna en flora is, zoals felgekleurde kikkers, kaaimannen, kolibries en koraalriffen. Daarbij noemen ze Costa Rica in de volksmond ook wel de 'tuin van Centraal-Amerika’ en dat is zeer terecht. Houden jullie van ongerepte natuur? Dan is Costa Rica the place to be! Meer info vind je hier.

Nieuw-Zeeland

Doe eens gek en trek naar de andere kant van de wereld. Geen enkel land is zo smal en langgerekt en biedt tegelijkertijd zo'n gevarieerd landschap als Nieuw-Zeeland. Enerzijds bruist het Noordereiland van de geothermie met rokende vulkanen, eindeloze kratermeren, geisers en kokende modderpoelen. Anderzijds maakt de natuur van het koeler Zuidereiland je helemaal stil. Hier zie je de meest extreme natuurfenomenen: ongerepte stranden, eeuwenoude bossen, stille fjorden en imposante gletsjers. Dit alles maakt van Nieuw-Zeeland een absolute droombestemming. Meer info vind je hier.

Panama

Kristalhelder water, witte stranden en paradijselijke eilanden: de Caraïbische kust van Panama heeft het allemaal. Beleef jullie droomreis aan boord van een privézeiljacht. Er is geen dresscode dus je kan de hele dag met je blote voeten op het dek rondlopen en genieten van de zon. Neem een duik in de azuurblauwe zee en geniet ’s avonds van de ondergaande zon je op ‘eigen’ strand. Meer info vind je hier.

Bali

Bali, oftewel ‘het eiland van de goden’, waar je zelf ook als een god wordt behandeld. Eindeloze rijstvelden, prachtige stranden, indrukwekkende tempels en een heerlijk klimaat vormen de ingrediënten voor een prachtige huwelijksreis. Boek je Bali-reis hier.

Canada

De provincie Alberta is de ideale bestemming voor avonturies. De Canadese 'Rocky Mountains' herbergen skiresorts en tal van wilde dieren, terwijl de grillige 'Badlands' spectaculaire uitzichten bieden en fossielen van dinosaurussen huizen. Plan je honeymoon naar Canada hier.

Santorini

In Santorini waan je je in het paradijs. De prachtige lavastranden van Kamari en Perissa zullen je helemaal betoveren. Daarnaast vormen de witgekalkte huisjes, kerkjes met blauwe koepels en kale vulkaanrotsen een schitterend decor voor je huwelijksreis. Conclusie: in Santorini is het romantiek met een grote 'R'. Kom tot rust op deze surreële locatie en geniet van de Griekse gastvrijheid. Droom hier weg bij de opties voor een huwelijksreis naar Santorini.

Las Vegas

Las Vegas is een van de meest populaire huwelijksbestemmingen ter wereld. Het is dus niet zo gek om als newlyweds een bezoekje te brengen aan deze fantastische en bruisende stad. Logeer in 'The Bellagio Hotel' of in 'Caesars Palace', waag een gokje en misschien loop je wel een of andere celeb tegen het lijf! Meer info vind je hier.

Borneo

Borneo is het derde grootste eiland ter wereld. Met een prachtig regenwoud, hagelwitte zandstranden en diverse nationale parken biedt Borneo je een geweldige ervaring als reisbestemming. Ideaal voor backpackers die één van de meest ongerepte gebieden ter wereld willen ontdekken. Ontdek de opties voor je huwelijksreis naar Borneo hier.

Botswana

Staat huwelijksreis voor jou gelijk aan safari? In het ongerepte Botswana liet het toerisme nog geen metersdiepe 4x4-sporen na. Spot de 'big five' tijdens een sensationele safari, bezoek de Makgadigadi-zoutpannen en aanschouw de magnifieke Victoria-watervallen. Plan je huwelijksreis naar Botswana hier.

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Lees dan ook: