Zien: Beyoncé dropt videoclip én nieuw album voor The Lion King

Gepubliceerd op 17 juli 2019 door Lore Ginneberge
Zien: Beyoncé dropt videoclip én nieuw album voor The Lion King

De langverwachte remake van Disney's The Lion King  is the gift that keeps on giving. Met stemmen van Donald Glover en Seth Rogen plus een soundtrack door Beyoncé, kan de film nu al niet meer stuk. Zeker nu die laatste popster een bijhorende clip én gloednieuw album dropt.

Het is een trend in Hollywood: blockbusters serveren met een star-studded album en videoclips erbij. Denk maar aan 'Black Panther', waar Kendrick Lamar en vrienden een tribute album voor maakten, of Justin Timberlakes 'Can't Stop the Feeling', een megahit die zelfs bekender werd dan de bijhorende film. Dat trucje neemt The Lion King met succes over, want Disney strikte niemand minder dan Beyoncé voor de voice-over van Nala én voor de soundtrack 'Spirits'. Het nummer werd vervolgens in een passende videoclip gegoten, die net voor de filmrelease werd gedropt. Slimme zet!

Zoals te verwachten van Beyoncé werd deze 4 minuten durende video een klein meesterwerkje. Je ziet beelden uit de film, afgewisseld met prachtige natuurshots in Afrika en natuurlijk choreo's door Queen B. De clip is een hommage aan Afrikaanse cultuur, van de dansjes tot de kostuums en de indrukwekkende omgeving. Maar wie echt de show steelt, is de kleine Blue Ivy. De oudste dochter van Beyoncé en Jay-Z vergezelt haar mama in matching outfits. Smelt.

Beyoncé The Lion King

Ook in Beyoncés nieuwe album 'The Gift' krijgt Blue Ivy een rolletje. De zevenjarige is te horen op de track 'Brown Skin Girl', net als Wiz Kid (bekend van Drake's One Dance). Daarnaast ging Beyoncé ook samenwerkingen aan met onder andere Kendrick Lamar en Childish Gambino, maar ook met verschillende Afrikaanse artiesten. Wij kunnen niet wachten.

The Lion King is verschijnt vanaf deze week in Belgische cinemazalen en Beyoncés album 'The Gift' verschijnt op 19 juli.

Lees ook: Taylor Swift dropt politiek getinte videoclip