5 must see zomerfilms om af te koelen in de bioscoop

Geüpdatet op 25 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
5 must see zomerfilms om af te koelen in de bioscoop

Hopeloos op zoek naar een rustig plekje om af te koelen in deze subtropische hitte? Nu is het moment om een bezoekje te brengen aan de bioscoop want er zit geen kat en het is er heerlijk fris. Bovendien staan er toch wel enkele toppertjes op het programma. Dit zijn de zomerfilms die je niet mag missen:

#1 The Lion King

We zagen de Disney-versie als kind zo vaak dat we de film woord voor woord kunnen meezeggen, en waren dus maar al te blij toen we hoorden dat er een live-action remake aan zat te komen. Maar wanneer we te weten kwamen dat niemand minder dan Beyoncé de rol van Lana - het liefje van Simba - voor haar rekening kwam, was het hek helemaal van de dam. Dé film waar iedereen over spreekt.

Nu in de bioscoop

 

#2 Once upon a time in Hollywood

Fans van Tarantino - yours truly incluis - kunnen zich in de handen wrijven, want Once Upon a Time in Hollywood belooft opnieuw een pareltje te worden met een rits aan absolute rasacteurs. Leonardo DiCaprio speelt Rick Dalton, een has been filmacteur die zich samen met z'n stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) probeert aan te passen aan het nieuwe filmtijdperk tijdens de sexy seventies. I Tonya- actrice en universele girl crush Margot Robbie neemt de rol van Daltons buurvrouw op zich, de tragische Sharon Tate.

In de bioscoop vanaf 14/08

#3 The Hustle

Hou je van een flinke dosis girl power? Dan zit je deze zomer goed met The Hustle. In deze remake van cultfilm Dirty Rotten Scoundrels worden de genderrollen omgewisseld en zien we Rebel Wilson aan het werk als amateuristische oplichtster met haar elegante mentor Anne Hathaway. Na een toevallige ontmoeting besluiten de twee vrouwen om de handen in elkaar te slaan en het fortuin van een steenrijke tech-miljonair te stelen.

Nu in de bioscoop

#4 Anna

Ook in deze spionagefilm zien we een sterke vrouw in de hoofdrol. De Russische Anna (Sasha Luss) is een succesvol model by day, maar stiekem heeft ze nog een heel andere  job, die van geheim agente. Schijnbaar moeiteloos schakelt ze haar doelwitten uit, maar niemand weet wat er achter haar onverstoorbare façade schuilgaat. Met in de bijrollen een altijd fantastische Helen Mirren en een altijd sexy Luke Evans.

#5 Annabelle comes home

Wie een horrorfilm op tijd en stond wel kan smaken, kan zich tegoed doen aan Annabelle Comes Home. In deze film, die deel uitmaakt van de The Conjuring-franchise en een vervolg is op Annabelle (2014) en Annabelle: Creation (2017), zien we hoe de behekste pop nogal wat hetze veroorzaakt. Het moorddadige speelgoed, dat veilig opgeborgen zat in een vergrendelde kamer, wordt per ongeluk vrijgelaten en dan gaan de poppen aan het dansen (deze konden we niet laten liggen).

Nu in de bioscoop