10 reisbloggers op Instagram die je écht moet volgen

Geüpdatet op 19 juli 2019 door ELLE België
10 reisbloggers op Instagram die je écht moet volgen

Of je nu liefst alleen reist of met je gezin, de voorkeur geeft aan stedentrips of verre reizen of houdt van luxe- of budgetreizen: een reis van kop tot teen uitstippelen vergt heel wat tijd, kennis en opzoekwerk. Zakt de moed je in de schoenen? Heb je geen inspiratie voor je volgende tripje? Geen nood: speciaal voor jou hebben wij een lijst gemaakt van échte kenners- reisbloggers die via hun Instagram en website informatie geven die ervoor zorgt dat jouw vakantie een absoluut succes wordt.

Wat is een reisblog?

First things first: wat is nu eigenlijk een reisblog? Wel, een reisblog is een soort van gratis online dagboek waarin reizigers hun avonturen delen met de wijde wereld. Als je zelf een fanatiek reiziger bent, kan het heel handig en leerrijk zijn om zo'n reisblog te volgen. Je ontdekt nieuwe bestemmingen, hotels, bezienswaardigheden en je krijgt er ook nog eens handige tips bij. Naast hun eigen website hebben reisbloggers meestal ook een uitgebreide Instagram-pagina met prachtige foto's waar je urenlang door wilt scrollen.

Reisbloggers per categorie

Tegenwoordig vind je reisbloggers in alle categorieën: van solo-reizen, budgetreizen, rugzaktoerisme tot bloggers die mode en reizen combineren. Dit zijn volgens ons de allerleukste:

#1 Solo-reizen

Gloria Atanmo, The Blog Abroad (@glographics)

Gloria Atanmo is de beste vriendin van wie je tot nu toe niet wist dat je ze nodig had. Met haar blog brengt ze een inspirerend verhaal van reizen rond de wereld dat je meteen zin doet krijgen om zelf je valies te pakken. Verder is ze ook de oprichtster van 'the sisterhood circle', een organisatie die gelijkgestemde, vrouwelijke ondernemers over heel de wereld samenbrengt voor coaching, leersessies en nog veel meer.

Wil jij ook graag leren bloggen? Met haar 'blog like a boss'-cursus geeft Glo je een inkijk in alle strategieën, hulpmiddelen en methodes die ze gebruikt voor haar eigen webblog. Inschrijven kan vanaf 28 juli op www.bloglikeabosscourse.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gloria Atanmo, The Blog Abroad (@glographics) op

Meer info? www.theblogabroad.com

#2 Duurzaam reizen

Claudia en Kaan, The Lost Two (@thelosttwo)

Hun nine-to-five-bestaan ruilden ze in voor een leven vol avontuur, terwijl ze via hun webblog mensen blijven bewustmaken van het belang van duurzaam reizen. Claudia en Kaan zijn globetrotters met een hart voor ecotoerisme. Het koppel streeft ernaar om een blijvende, positieve impact achter te laten op de plaatsen die ze bezoeken, de mensen die ze er ontmoeten en om anderen te inspireren hetzelfde te doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CLAUDIA & KAAN | BALI🌴 (@thelosttwo) op

Meer info? www.thelosttwo.com

#3 Camperreizen

Jane Lozy en Alexander Knorr, Will And Bear, (@ourvanmarty)

Met hun Volkswagen T3 syncro leiden Jane en Alexander een leven waarin ze altijd onderweg zijn. Geïnspireerd door de prachtige landschapen die ze doorkruisten, beviel het koppel in 2015 van 'Will & Bear', een kwalitatief hoedenmerk dat zich toewijdt aan het verleggen van de grenzen van duurzaamheid. De hoeden worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen en per hoed die verkocht wordt, plant het koppel wel liefst tien bomen. Door terug te geven aan de gemeenschap en iedere plek die ze bezoeken, proberen ze hun steentje bij te dragen voor een beter leefmilieu.

Is een 'camper life' iets voor jou? Lees dan hier verder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @ ourvanmarty op

Meer info? www.willandbear.com

#4 Familiereizen

Whanau Morgan, Morgans Go Travelling, (@morgansgotravelling)

Op 15 december 2015 zou het leven van de Morgans een totaal andere wending nemen: Whanau en zijn vrouw besloten om al hun bezittingen te verkopen en gedurende 16 maanden samen met hun vier kinderen de wereld rond te reizen. "Onze 'thuis' ligt niet op één vaste plek, het is overal ter wereld, zolang we maar met z'n allen samen zijn" zegt Whannau. Via hun webblog leggen ze uit hoe je reizen met kinderen best kunt plannen, welke benodigdheden je mee moet nemen voor onderweg en gewoon welke ervaringen ze hebben opgedaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Morgan Whanau (@morgansgotravelling) op

Meer info? www.morgansgotravelling.com

#5 Budgetreizen

Matt Kepnes, Nomadic Matt, (@nomadicmatt)

Matt Kepnes is de oprichter van 'Nomadic Matt', een blog die zich focust op budgetreizen. Tijdens zijn trip doorheen Thailand in 2015 ontmoette hij vijf backpackers die hem deden inzien dat je eigenlijk helemaal niet veel geld nodig hebt om te reizen. Matt keerde terug naar huis met maar één doel: zijn studies afwerken, zijn job opzeggen en zo snel mogelijk vertrekken. En dat deed hij ook, in 2016 startte Matt aan zijn werelds avontuur dat tot op de dag van vandaag nog steeds doorgaat.

Op 17 juli verwelkomde hij zijn eerste boek: 'ten years a nomad.' Hierin legt hij uit hoe je de wereld rondreist met 50 dollar per dag, wat gelijkstaat aan zo'n 45 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Matt Kepnes | Nomadic Matt (@nomadicmatt) op

Meer info? www.nomadicmatt.com

#6 Avontuurlijke reizen

Alyssa Ramos, My Life's A Travel Movie, (@mylifesatravelmovie)

30-jarige selfmade reisblogger en influencer Alyssa Ramos is het levende bewijs dat je alles kunt bereiken wat je wilt, zolang je er maar héél hard voor werkt. Toen Alyssa net begon met bloggen, had ze geen idee waar ze mee bezig was. Ze wist niets van solo-reizen of hoe ze het nodige geld bijeen moest sprokkelen om dat alles mogelijk te maken. Dit is waarom ze zich vandaag richt op het helpen van mensen die met dezelfde problemen worstelen. Naast haar blog 'My Life's A Travel Movie', waarbij ze zich voornamelijk focust op avontuurlijke vrouwen die solo willen reizen, richtte ze ook 'The Wanderlust Workers' op, een programma dat mensen bijstaat om reizen financieel mogelijk te maken. Heartsleeves.org, tot slot, is de laatste prestatie van Alyssa Ramos. Met deze stichting voor het goede doel probeert ze door verkoop van t-shirts het nodige geld in te zamelen voor landen in nood.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alyssa Ramos 🌎 Travel + Life (@mylifesatravelmovie) op

Meer info? www.mylifesamovie.com

#7 Huwelijks- en wereldreis

Monique en Dylan, Honeymoon Backpackers, (@honeymoon.backpackers)

In 2013 raakten Monique en Dylan tijdens een reis door Amerika, Canada en Centraal-Amerika die maar liefst één jaar duurde, besmet met de reismicrobe. Bij thuiskomst hebben ze zich, na het afwerken van hun studies, verloofd. In plaats van enorm veel geld uit te geven op een maar twee weken durende huwelijksreis, besliste het koppel om 's werelds langste huwelijksreis te maken. Met hun rugzak zouden ze de zeven continenten doortrekken en hun 9-to-5 job volledig achter zich laten. Ze leven nu op hun eigen tempo, onder hun eigen voorwaarden, en genieten van een reis rond de wereld waarvan de einddatum onbekend is. Op hun webblog delen ze hun ervaringen over de adembenemende bestemmingen die ze onderweg ontdekken.

Zie jij zo'n huwelijksreis-rond-de-wereld wel zitten? Met hun ebook, een stap-voor-stap DIY huwelijksreis planningsgids, helpen ze je om je dromen om te zetten in realiteit. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een bruidsjurk voor op het strand... .

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Travel Couple↠ Mon & Dyl (@honeymoon.backpackers) op

Meer info? www.honeymoonbackpackers.com

#8 Reizen voor het goede doel

Jen Morilla, The Social Girl Traveler, (@jenmorilla)

Jen Morilla leeft haar grote droom: eentje waarbij werk en spel geen twee afzonderlijke dingen zijn, maar net een onafscheidelijk geheel. Hoe doet ze dat? Met haar reisblog verdient ze geld, ziet ze de wereld en levert ze haar bijdrage aan ontwikkelingslanden. Ze reist dus met een doel.  Zo brengt ze waterfilters voor drinkwater mee naar ontwikkelingslanden, die ze dan uitdeelt aan de gemeenschappen die ze het meest nodig hebben. Hiervoor werkt ze samen met Waves For Water, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de oplossing van waterschaarste in derdewereldlanden. Ook helpt ze mee aan de opbouw van scholen en huizen en helpt ze vrouwen wereldwijd met de opstart van hun bedrijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door the social girl traveler🤙🏼 (@jenmorilla) op

Meer info? www.thesocialgirltraveler.com

#9 Mode en reizen

Bonnie Rakhit, The Style Traveller, (@bonnierakhit)

Bonnie Rakhit, voormalig moderedactrice van het maandblad Elle.uk, staat tegenwoordig vooral bekend als award-winnend mode-influencer en reisblogger. Haar blog 'The Style Traveller' is een insider gids met 's werelds coolste hang-outs om te eten, drinken, slapen, dansen én vooral: winkelen. Haar geheime adresboekje met beste plekjes om te winkelen op je bestemming, van stedelijke winkelstraten tot rommelmarkten op het strand, is een absolute must-read voor modefanaten die graag shoppen in het buitenland.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TheStyleTraveller.com (@bonnierakhit) op

Meer info? www.thestyletraveller.com

#10 Eten en reizen

Angie Silver, Silverspoon London, (@angiesilverspoon)

Met 'Silverspoon Londen' deelt Angie Silver haar culinaire ontdekkingen van over heel de wereld met lezers die dezelfde passie delen. De reizen die ze maakt zijn eerder luxueus, maar de focus ligt nog steeds op lekker eten. Nieuwe gerechtjes en ingrediënten leren kennen is dan ook haar grootste passie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angie Silver (@angiesilverspoon) op

Meer info? www.silverspoonlondon.com

Ben je op zoek naar leuke vakantieplekjes? Lees dan ook: 'waarom je deze zomer een reis naar Tulum moet boeken', 'goedkope bestemmingen dicht bij huis' en 'op deze plekken moet je zijn voor je volgende girlstrip.'

(Stagiaire Sofie Kegelaers)