Reisbloggers bezoeken 23 landen in 74 dagen

Geüpdatet op 2 juni 2016 door Laure Vandendaele
Reisbloggers bezoeken 23 landen in 74 dagen

Heb jij je vakantie al gepland? Deze reisbloggers alvast wel. Vanaf 18 juni trekken ze 74 dagen Europa rond en bezoeken onderweg 23 landen. Benieuwd naar de avonturen die ze beleven? Surf dan naar hun 'rondreizende ambassade', waarop ze elke dag verslag uitbrengen.

Elke dag een portie vakantie, maar dan zonder geld uit te geven aan een dure reis. Dat bieden de drie jongens van reisblog Ambassadør.land deze zomer aan op hun website. Op 18 juni reizen de drie freelance reisjournalisten naar Scandinavië waar hun gigantische Europese roadtrip begint. Op 74 dagen tijd bezoeken ze 23 landen en brengen elke dag verslag uit van hun avonturen ‘on the road’. “Als het plaatselijke internet dat tenminste toelaat”, lacht de Generaal. Echte namen zijn taboe in de ‘rondreizende ambassade’, de online thuisbasis van de Consul (uit Antwerpen), de Generaal en de Magistraat (beide uit Amsterdam). “We gaan eerst naar de Noordkaap en terug om daarna via Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië in Macedonië uit te komen, het meest zuidoostelijke punt van onze trip. Van daaruit reizen we omhoog naar Servië en Hongarije om uiteindelijk via Italië, Zwitserland, Frankrijk en Andorra eind augustus in Spanje te eindigen.”

De eerste paar weken reizen de Ambassadørs nog per trein, bus en boot, daarna huren ze via Camptoo de camper van een zekere Bernhard in Zeeland en brengen die – met een omweg van enkele duizenden kilometers – naar hem terug in het Spaanse Malaga. “Van daaruit keren we terug met het vliegtuig. Dan zijn we het roadtrippen waarschijnlijk helemaal zat.”

De zomerse avonturen van de Ambassadørs zijn vanaf 18 juni te volgen via hun reisblog.