5 goedkope bestemmingen dicht bij huis

Geüpdatet op 27 Juli 2015 door ELLE België
5 goedkope bestemmingen dicht bij huis

paques

Een kleine selectie van leuke citytrips die niet (te) duur zijn.

1/

1. Rijsel

lille

Neen, niet het landelijke Lille verstopt in de rustige Kempen, maar het romantische Rijsel, de mooie stad in het noorden van Frankrijk. Winkelen, proeven van de goede Franse keuken of simpelweg genieten van een wandeling in de kleine straatjes: de mogelijkheden zijn eindeloos. Klein pluspunt: je bent er binnen het halfuur met de TGV.

Breng de nacht door in viersterrenhotel Couvent Des Minimes voor maar 90 euro per persoon.

2/

2. Berlijn

berlin

Op reis naar Berlijn gaan is altijd een goed idee. De Duitse hoofdstad is sinds de val de muur veranderd in een levendige metropool voor liefhebbers van eten en mode. Vanuit Brussel ben je er met het vliegtuig in 1 uur en 20 minuten.

Reserveer een dubbele luxekamer in  Catalonia Berlin Mitte voor €143,20, ontbijt inbegrepen.

3/

3. Texel

Texel

Voor een klein comfortabel eilandje dat niet ver weg ligt, moet je in Texel zijn. Het grootste eiland van Nederland brengt je helemaal tot rust met zijn fauna en flora. De kleine schaapjes die je op elk heuveltje vindt, fietspaden, velden met kleurrijke bloemen, lange wandelingen,... Texel is maar vier uur rijden met de auto.

Zet je bagage neer bij (Zee)rust voor 150 euro's per nacht.

4/
4. Valencia

Valencia

Vergeet Barcelona, Valencia is de Spaanse stad waar je heen moet. Een dag in de stad of een namiddag op het strand? In Valencia kun je beide doen. Twee uur en 20 minuten met het vliegtuig.

 Slaap in het Vincci Palace voor €142 per nacht, ontbijt inbegrepen.

5/

5. Firenze

Florence

Pittoreske steegjes, wijngaarden op elke hoek van de straat en het milde weer zullen je onmiddellijk een gevoel van welzijn geven.

Boek een superieure tweepersoonskamer in Starhotels Tuscany, inclusief ontbijt aan €139,40.

Maxime Aerts & Laure Fornier