Weekendtip: 5 goedkope bestemmingen dicht bij huis

Gepubliceerd op 20 juni 2019 door Maxime Aerts & Laure Fornier en Maxine Detaellenaere
Weekendtip: 5 goedkope bestemmingen dicht bij huis

Zin in een weekendje weg in het buitenland zonder dat het je al te veel centen kost? Met deze vijf budgetvriendelijke citytrips ben je er eens helemaal tussenuit, zonder dat je al te ver moet reizen.

1/

Rijsel

budget, citytrip, rijselNeen, niet het landelijke Lille verstopt in de rustige Kempen, maar het romantische Rijsel, de mooie stad in het noorden van Frankrijk. Winkelen, proeven van de goede Franse keuken of simpelweg genieten van een wandeling in de kleine straatjes: de mogelijkheden zijn eindeloos. Klein pluspunt:je bent er binnen het halfuur met de TGV.

Breng de nacht door in viersterrenhotel hotel La Valiz voor maar 86 euro per nacht.

2/

Berlijn

budget, citytrip, berlijn

Op reis naar Berlijn gaan is altijd een goed idee. De Duitse hoofdstad is sinds de val de muur veranderd in een levendige metropool voor liefhebbers van eten en mode. Vanuit Brussel ben je er met het vliegtuig in 1 uur en 20 minuten.

Reserveer een kamer in viersterrenhotel Catalonia Berlin Mitte voor 99 euro per nacht.

3/

Texel

budget, citytrip, berlijn

Voor een klein comfortabel eilandje dat niet ver weg ligt, moet je in Texel zijn. Het grootste eiland van Nederland brengt je helemaal tot rust met zijn prachtige fauna en flora. De kleine schaapjes die je op elk heuveltje vindt, fietspaden, velden met kleurrijke bloemen, lange wandelingen,... Texel is maar vier uur rijden met de auto.

Zet je bagage neer bij hotel (Zee)rust voor 134 euro per nacht.

4/

Valencia

budget, citytrip, valencia

Vergeet Barcelona, Valencia is de Spaanse stad waar je heen moet. Een dagje shoppen en terrasjes in de stad of een namiddag  relaxen op het strand? In Valencia doe je het gewoon allebei. Bovendien is het slecht 2,5 uur met het vliegtuig.

 Slaap in het elegante viersterrenhotel Vincci Palace voor 198 euro per nacht.

5/

Firenze

budget, citytrip, firenze

Pittoreske steegjes, wijngaarden op elke hoek van de straat en het milde weer zullen je onmiddellijk een gevoel van welzijn geven.

Boek een superieure tweepersoonskamer in het Hilton Florence Metropole voor 155 euro per nacht.