Hotspot: Waarom je deze zomer een reis naar Tulum moet boeken

Geüpdatet op 23 februari 2021 door ELLE België
Hotspot: Waarom je deze zomer een reis naar Tulum moet boeken

Het is algemeen geweten dat social media een grote invloed uitoefenen op onze reisgewoonten. We raken geïnspireerd door onze favoriete travelblogger en voor we het weten staat er een nieuwe bestemming op onze bucketlist. Wie de Instagramaccounts van fervente reizigers goed in de gaten houdt, heeft misschien al gemerkt dat Tulum steeds vaker in de spotlight staat. Niet geheel onlogisch, want met zijn parelwitte stranden, high-end restaurants en betoverende hotels is het dé place to be van de Mexicaanse provincie Quintana Roo.

#1 Back to the basics

Anders dan Cancún en Playa del Carmen, die inmiddels een stukje van hun paradijs-gehalte hebben ingeruild voor drukbezette kustlijnen met gigantische hotelketens, is Tulum tot nu toe redelijk onontdekt gebleven. Er is nauwelijks elektriciteit, airconditioning of WiFi. Langs de zanderige wegen reiken palmbomen torenhoog en om de zoveel tijd kom je een bord tegen met in grote letters: 'follow your dreams'. Het is alsof je wordt teruggekatapulteerd in de tijd, je herontdekt het belang van verbondenheid met de natuur, de community en vooral met jezelf. Tulum is, in het kort, een bohemian droom die uitkomt.

#2 Mexicaanse keuken

Het is welgeweten: de Mexicaanse keuken is redelijk geweldig. Toch overstijgt het eten in Tulum alsnog alle verwachtingen. Hippe houten eettentjes worden er afgewisseld met high-end restaurants die je smaakpapillen letterlijk naar een hoger niveau tillen. Alle gerechten zijn op basis van duurzame, lokale en vooral verse producten.

#3 Favoriete adresjes

Hotels

Lees ook: de perfecte bestemmingen voor je volgende girlstrip

Restaurants

Bezienswaardigheden

Vergeet zeker deze musthaves niet mee te nemen in je valies!

(Stagiaire Sofie Kegelaers)