Beauty tips: zo verzorg je een jonge huid

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Beauty tips: zo verzorg je een jonge huid

Dat voorkomen beter is dan genezen, geldt zeker voor je huid. Wanneer de eerste rimpels opduiken, is het heel moeilijk om deze opnieuw weg te werken. Dit terwijl een goede verzorging van jongs af aan vele huidproblemen kan voorkomen of op z'n minst uitstellen. Zo verzorg je een jonge huid:

Regel 1: reinig je huid tweemaal per dag

Moet je je huid reinigen als je geen make-up gebruikt? Reinigen is dé basis voor een schone huid. En ja, zelfs wanneer je geen spatje make-up draagt is reinigen noodzakelijk. Wrijf maar eens met een vochtig watje over je gezicht 's avonds en je zal zien dat er gegarandeerd vuilrestjes meekomen. Je huid wordt namelijk vervuild door zweet, pollutie, uitlaatgassen...zonder dat je er iets aan kan doen.
Er zijn echter zoveel gezichtsreinigers op de markt, dat kiezen bijna onmogelijk lijkt (hier is een volledige gids met alle opties).

Een hippe optie voor elk huidtype is de konjac spons, een Aziatisch wondersponsje op basis van planten dat de huid intensief reinigt en onzuiverheden voorkomt. Goed voor je gezicht en voor het milieu, want de spons gaat zo'n drie maanden mee. Maak je konjac spons vochtig en maak er cirkelbewegingen mee op een gereinigde huid.

close brussels konjac spons reiniging jonge huid
Konjac spons, Close Brussels (exclusief bij Planet Parfum), €9,90

Shop hier

Regel 2: Exfoliëren kan je leren

Je mag nog zo je best doen met crèmes, serums, borstels en kwastjes... wanneer je de dode huidcellen niet verwijdert, dringt geen enkel product voldoende door in de huid. Exfoliëren, oftewel scrubben, is dus een noodzaak.

Het is niet nodig om de schuurborstel in te schakelen, een zachte scrub met lichte korreltjes is al meer dan voldoende. Doe je dit één keer per week, dan zal je huidkwaliteit verbeteren en krijg je die gezonde glow.

peeling exfoliant Neutrogena verzorging
Skin Detox verfijnende peeling, Neutrogena, €14,85 voor 3

Shop hier

Regel 3: hydrateren, hydrateren, hydrateren

Een derde must voor elke - maar dan ook echt ie-de-re huid - is hydrateren.'Gezichtscrème is het glaasje water voor je huid', hoor je beauty experten weleens zeggen. En terecht, want deze stap is even cruciaal voor je huid als eten en drinken voor je lichaam.

Welke dagcrème past bij een vette, onzuivere huid? De skincare fout die vrouwen met een vette huid massaal maken is om niet te hydrateren uit angst om er een nog glanzender/onzuiverder huidje op na te houden. Dit heeft echter omgekeerd effect: een huid die geen vocht krijgt, maakt net meer talg aan als tegenreactie. Kies dus voor een vetvrije, matterende moisturizer en smeer twee keer per dag.

Biotherm Skin Oxygen dagcrème
Skin Oxygen dagcrème met SPF 15, Biotherm, €40,90

Shop hier

Moet je een aparte dag- en nachtcrème gebruiken? Twee verschillende crèmes is zeker geen noodzaak, belangrijker is dat je één variant kiest die bij jouw huid past.

nachtcreme paula's choice
Clear dagcrème met SPF 30, Paula's Choice, €38

Shop hier

Regel 4: gebruik aangepaste maskers

Niets zo leuk en tegelijk zo doeltreffend als een gezichtsmasker. Ga zelf aan de slag met deze DIY receptjes of gebruik een sheet mask bomvol voedende ingrediënten. Deze éénmalige pakketjes bestaan in verschillende soorten afhankelijk van je huidbehoeften, zoals deze life saver na een nachtje feesten:

starskin masker verzorging jonge huid
After Party masker, Starskin, (exclusief bij Planet Parfum) €9,90

Shop hier

Liever een tube die iets langer meegaat? Kies voor een algemeen hydraterend masker dat je eens per week op je huid laat inwerken.

masker Jeanne Piaubert
Hydraterend masker, Jeanne Piaubert, €37,90 (Exclusief bij Planet Parfum)

Shop hier

Regel 5: verwen jezelf af en toe met een gelaatsbehandeling

Hoe vaak heeft je huid nood aan een intensieve behandeling? Volgens Julie De Wilde, beauty consultant bij Planet Parfum, kan je gelaat om de drie maanden wat extra aandacht gebruiken. De huidspecialist weet perfect wat jouw huid nodig heeft en zal je pamperen met een aangepaste beautyroutine. Daarnaast is een gezichtsbehandeling het ultieme relaxmoment, dus treat yourself!