Festival fever: De grote Gentse Feesten guide

Gepubliceerd op 16 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
Festival fever: De grote Gentse Feesten guide

It's that time of year again... Gent verandert vanaf vrijdag opnieuw in één groot stadsfestival. Wij selecteerden onze favoriete plekjes om te feesten, eten, relaxen en cultuur op te snuiven.

Muziek

De Gentse Feesten zijn eerst en vooral nog altijd een muziekfestival, met voor elk wat wils. Of je nu helemaal wild gaat op zwoele latinbeats (Polé Polé), een hardcore technofan bent of een streepje jazz wel kan smaken (Emile Braunplein), op het grootste stadsfeest van het land kom je sowieso aan je trekken. Dit zijn onze persoonlijke favorieten om je groove thing te shaken tot het tijd is voor Irish coffees op de Vlasmarkt.

Fubar Market

Pop-up Fubar mag zich een gevestigde waarde noemen op de Gentse Feesten, want het is ondertussen al de 11e keer dat de tijdelijke bar wordt opgezet en dat telkens op wel heel erg originele locaties. Voor deze editie trokken de organisatoren opnieuw naar de vroegere Carrefour-winkel in de Hoogpoort.

Meer info? Fubar

Abstrkt Floating Sessions

Waarom feesten op vaste grond als je ook kan dansen en sjansen op de Gentse binnenwateren? Wie fan is van het elektronische genre is bij Abstrkt aan het juiste adres, en deze Feesten slaat het muziekconcept de handen in elkaar met verschillende collectives om exclusieve events te organiseren op de kanalen van de Arteveldestad.

Meer info? Abstrkt - Floating Sessions

Polé Polé invites Trillers

Is hiphop meer je ding? Blokkeer dan alvast 20 juli in je agenda, want het bekende urban concept Trillers neemt op zaterdag het Polé Polé-podium over. Verwacht je aan  (g)oldschool en newschool, future beats en classic R&B met een vleugje Justin Timberlake dabei. #feelthelove

Food:

De tijd dat festival food synoniem stond met hamburgers en frieten is de laatste jaren gelukkig voorbijgestreefd. Vandaag heeft ieder zichzelf respecterend festival tal van variatie, gaande van veggie opties en fusion tot haute cuisine. Zelf kunnen we niet wachten om onze tanden te zetten in het lekkers van deze zomer pop-ups.

Boutique Asiatique

gentse feesten, pop up, food, aziatisch,noah, boutique asiatique

Altijd al een floating market willen bezoeken maar nog niet in het Verre Oosten geraakt? Ga dan deze Feesten zeker eens langs bij Boutique Asiatique, de pop-up van drijvende lunchbar Noah. Je proeft er tal van specialiteiten uit de Oosterse keuken, gaande van rijstnoedelsoep en curry met groene appel tot gekarameliseerde gemberbananen als dessert.

Meer info? noah.gent

Foodstorms

gentse feesten, foodstorms, pop up, food, maison 12

Hou je het graag plant-based tijdens de Feesten en stel je een stijlvolle omgeving op prijs? Foodstorms brengt dit jaar zijn pop-up onder in het prachtige Maison 12. Op het menu: veggie signatuurgerechten maar ook recepten geïnspireerd door het dagelijkse marktaanbod. Bonus: je hoeft niet te reserveren!

Meer info? foodstorms pop-up

Drinks:

Tijdens de Genste Feesten kan je natuurlijk dansen tot de vroege uurtjes, maar ook overdag kan je er uitgebreid aperitieven en ontspannen - ideaal even bij te komen na een nachtje losgehen. Meer zelfs, deze zomerbars doen je even vergeten dat je middenin de stad zit. Maak het jezelf gemakkelijk in een strandstoel, bestel een lekkere cocktail et voilà... je waant je (met een beetje fantasie) aan de Côte d'Azur of een exotisch bounty-eiland.

Parking Petanque

parking petanque, gentse feesten, bar, tapas

Op zoek naar de Zuid-Franse vakantiesfeer? Dan kom je bij Parking Petanque zeker aan je trekken. Je kan er tijdens de Feesten namelijk genieten van lekkere tapas en een verfrissend glaasje rosé op een van de mooiste binnenpleintjes die de Arteveldestad te bieden heeft.

Meer info? Parking Petanque

Liefmans Plage

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door robmitchell (@robmitchell) op

Nood aan een verkoelende plons in het zwembad om de batterijen op te laden na een nachtje stevig doorfeesten? Ook dit jaar kan je in het Novotel-hotel loungen in de schattige, rood-wit gestreepte strandstoelen van Liefmans Plage en genieten van een hapje en een drankje.

Meer info? Liefmans Plage

Zebrabeach

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zebrastraat - Beach - Woods (@zebrastraat) op

Zoek je liever een rustig plekje weg van het feestgedruis om even op adem te komen? In de Zebrastraat kan je de hele dag uitblazen onder de palmbomen en pootjebaden in het zwembad. Bovendien blijft deze zomerse pop-upbar ook na de Feesten open. Tot 1 september kan je er op donderdagavond terecht voor een gezellige after-work of een heerlijke sunday brunch.

Meer info? Zebrabeach 

To Do:

Even uitgefeest of gewoon zin om iets anders te doen? Dompel je dan onder in de magie van Silent Disco Yoga, kies voor een avondje romantische openluchtcinema of laat je verrassen door de bijzondere ervaring van stille film vergezeld van hedendaagse electrobeats.

Il Cinema Repubblica

gentse feesten, cinema repubblica, filmfestival

Voor de cinefielen onder ons is dit mini-filmfestival een echte aanrader. Il Cinema Repubblica combineert namelijk pareltjes uit de stille film met stevige beats. Vier dagen lang kan je genieten van een zwart-wit klassieker begeleid door live electromuziek.

Meer info? Il Cinema Repubblica

10 Europese Openluchtfilms

Wat is er leuker dan tijdens de zomer (lekker romantisch met je lover) te gaan kijken naar een openluchtfilm? Vizit organiseert gratis tijdens de Gentse Feesten 10 avonden open air cinema telkens gelinkt aan een specifiek Europees land. Bovendien is er telkens net voor de film een muzikaal optreden en een lezing gelinkt aan het desbetreffende land.

Meer info? visit.be 

Underground Yoga Fest

gentse feesten, sound on yoga, underground yoga fest

Wie zegt er dat yoga altijd in een oase van rust en sobere zenstijl moet gebeuren? Tijdens de Feesten kan je een lesje door muziek geïnspireerde yoga volgen in de ondergrondse discotheek Abacho. Met een hoofdtelefoon op beleef je zo een wel heel erg originele Silent Disco Yoga sessie.

Meer info? Sound on Yoga