5 tips om toe te passen in de buurt van je crush

Gepubliceerd op 15 juli 2019 door ELLE België
5 tips om toe te passen in de buurt van je crush

Met haar vertolking van Andie in 'How to lose a guy in ten days' toonde Kate Hudson ons op een komische manier hoe we er vaak -al dan niet bewust- voor zorgen dat onze crush zijn interesse verliest. Omdat zo'n filmisch 'eind goed al goed'-scenario in het echte leven maar zelden voorkomt, geven wij enkele tips voor de juiste aanpak.

#1 Geef hem ruimte

The thrill of the chase- we hebben het allemaal weleens ervaren. Hij is onweerstaanbaar, gewoonweg duizeligmakend en vooral: ontzettend onbereikbaar. Onze assertiviteit schuiven we zonder enige moeite aan de kant, we doen er álles aan om hem voor onszelf te winnen.

Surprise, surprise: het achterna zitten van je geliefde heeft net een tegengestelde werking. Mannen willen doorgaans een onafhankelijke vrouw die niet iedere seconde van elke dag aan hen besteed. Je mag je crush gerust tonen dat je geïnteresseerd bent, zolang je maar laat zien dat je ook nog je eigen leven leidt en hem niet per se nodig hebt om gelukkig te zijn. Gooi dus niet onmiddellijk je hele bestaan overhoop maar keep it cool.

In de buurt van je crush, Vrouw, Strand, Verrekijker

#2 Lach wat vaker

Grappige vrouwen zijn intelligent, en intelligentie is buitengewoon aantrekkelijk. De seksuele spanning die ontstaat als gevolg van clevere woordspelingen is simpelweg hot. Heb je trouwens al gemerkt wat er met je lichaam gebeurd als je heel hard lacht? Denk aan een versnelde ademhaling, spontane geluidjes... klinkt bekend? Dat komt omdat lachen ongeveer hetzelfde met je lichaam doet als een stomende vrijpartij.

Let op: je hoeft helemaal niet moppentappend naast je crush te schuifelen. Mannen hopen eigenlijk maar op één ding, en dat is dat wij oprecht kunnen lachen met hun mopjes. Wil je jouw glimlach al wat oefenen? Lees deze legendarische quotes.

Vrouw, Glimlach

#3 Blijf mysterieus

Mysterie en aantrekkingskracht hangen nauw samen. Niets is meer intimiderend dan iemand die al vanaf de eerste date ieder persoonlijk detail van z'n leven blootgeeft. Zorg dat je genoeg vertelt om zijn aandacht te wekken, maar hou grote ontboezemingen voor later.

Vrouw, Zwijgen

Lees ook: Spijt van seks, waarom we ja zeggen in bed terwijl we nee voelen

#4 Straal zelfvertrouwen uit

Een zelfbewuste vrouw die weet wat ze wilt, gewoon haar eigen ding doet en geen boodschap heeft aan de goedkeuring van anderen, dat is wat mannen willen. Geen onzekere vrouw die non-stop bevestiging nodig heeft. Natuurlijk moet je bij een partner terecht kunnen voor steun en goede raad, maar ook hier geldt: behoud je zelfstandigheid.

Zakenvrouw, Succesvol, Zelfverzekerd

#5 Omring jezelf met vriendinnen

In het gezelschap van je vriendinnen ben je niet alleen zelfzekerder, je wordt er er ook nog eens knapper door bevonden! Het "cheerleader effect" zoals Barney Stinson (How I Met Your Mother) het noemt, bestaat echt. Uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat vrouwen over het algemeen aantrekkelijker zijn wanneer ze zich in een groep begeven.

Vriendinnen, Aperitieven

(Stagiaire Sofie Kegelaers)