Men’s Fashion Week: 5 designerstukken die we zelf in onze kast willen

Geüpdatet op 24 juni 2019 door Lore Ginneberge
Men’s Fashion Week: 5 designerstukken die we zelf in onze kast willen

Wie dacht dat Men's Fashion Week zo spannend kon zijn? Niet alleen gaven sommige designers al een voorproefje van hun vrouwencollecties, er zijn ook heel wat mannenstuks die wij - nu meteen! - in onze kast willen. Een overzicht:

De pastelkleurige blazer van Kenzo

Het werd een speciale show voor Carol Lim en Humberto Leon. Het ontwerpersduo zegt luxelabel Kenzo vaarwel na 8 jaar trouwe dienst. De opvolger is nog niet bekend, maar wat vooral telt is deze afsluiter van formaat.

kenzo blazer mannen fashion week

Carol en Humberto - en Solange als intermezzo -  gaven een geweldige show met mannen en vrouwen door elkaar. Denk pasteltinten, vloeiende lijnen en technische hoogstandjes. Dit is de enige blazer die wij dragen volgende zomer.

De babyroze overdose van Loewe

Sprookjes kwamen tot leven bij Loewe op de tonen van de Alice in Wonderland soundtrack. Ontwerper Anderson omschreef z'n mannen zelf als 'nimf-achtig'. En inderdaad, de modellen leken zo uit een soort feeërieke woestijn gestapt.

loewe men's fashion week

Wij gaan niet voor het boho-gedeelte van de show, maar kiezen resoluut voor dit suikerspinroze ensemble. Een kanten bralette en hoge sandaaltjes eronder: zomer 2020 kan nu al niet meer stuk.

De praktisch/prachtige jas van Prada

De Prada-show werd dit jaar in Shanghai gehouden. Slimme zet, gezien de groeiende luxe-afzetmarkt daar, maar ook een mooie verwijzing naar de veertigste verjaardag van Milaan en Shanghai als zustersteden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada) op

Miuccia Prada deed waar ze goed in was. Het lijkt wel of de ontwerpster loopt steeds drie seizoenen voorop wat trends betreft. Haar futuristische, artistieke kijk op mode gaat nooit vervelen. Deze jas willen we mee op onze (nog niet geplande) safari volgend jaar.

Het cargo pants van Saçai

Saçai-ontwerpster Chitose Abe showde haar mannencollectie voor 2020 samen met de resortcollectie voor vrouwen in Parijs. Deze twee lijnen vormden een vloeiend geheel, waarbij heel veel stuks als 'uniseks' kunnen worden bestempeld. De collecties hebben steeds een hoog streetwear-gehalte gemixt met Japanse traditie.

mens fashion week sacai

Zo ook deze fantastische cargobroek, technisch gezien niet uit de mannencollectie, maar absoluut hoog op ons lijstje. Die stof, dat knip-en-plakwerk, die flair... Of hoe je luxe met comfort combineert tot perfectie.

Het croco-kostuum van Sies Marjan

Als grote fans van Sies Marjan waren we dolblij met het vooruitzicht op een mannenlijn. Ontwerper Sander Lak stelde deze eerste collectie voor in Parijs, samen met enkele ensembles uit de herfstcollectie alsook vrouwenlooks (joepie!)

Fashion week Sies Marjan kostuum

De mannenlijn bevat alle elementen die Sies Marjan tot cultmerk bombardeerden. Verrassend eenvoudige silhouetten, coole combinaties en adembenemende tinten. Dit kostuum bijvoorbeeld, in een heerlijke croco-kleur moéten we hebben. Met model inbegrepen, alsjeblieft.

Lees ook: deze make-up wil je lenen van je lief