5 accessoires die je kapsel beschermen tijdens regenweer

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
5 accessoires die je kapsel beschermen tijdens regenweer

De laatste maand van de winter brengt nog veel gekte met zich mee. Maartse buien, kapotte paraplu's en doordrenkt haar zijn ons niet onbekend. Maar wat als wij nu een oplossing hebben voor deze first world problems? Toch voor de laatste twee tenminste. Hier vijf stijlvolle manieren waarop je je haar kan beschermen tegen die rotte regen.

1/

The Bomma way

Pint Embed Link

Het sjaalkapje -  favoriet accessoire van Queen Elizabeth - is een elegante en evidente manier om je kapsel te beschermen tegen het weer. De trend ontstond in de vroege jaren 60, maar modehuizen zoals Gucci en Versace maakten dit haaraccessoire opnieuw helemaal on trend. Gepaard met een cat-eye of oversized zonnebril ben je de meest stijlvolle babe in je buurt.

2/

Under my umbrella, ella, ella

regen, haar, accessoire, paraplu

Je kent het wel, je wil jezelf beschermen tegen een hoosbui, maar de wind heeft andere plannen... Daar sta je dan in de gietende regen. Na een stormachtige dag vliegen dan ook heel wat paraplu's in de vuilnisbak. Toch zijn er enkele modellen die tegen een stootje wind kunnen, zoals de stormparaplu, die door zijn speciale vorm niet kan omklappen. Onder meer het Nederlandse merk Senz° ontwierp dit model in meerdere kleuren en maten.

3/

’t is de hoed die het doet

https://instagram.com/p/Bugtobug14p/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Een oud West-Vlaams gezegde waar veel waarheid in zit. Een hoed staat altijd elegant en het beschermt je haar volledig tegen de regendruppels. Ben je net een uur met de krultang aan de slag geweest en vrees je voor je kapsel? Rol dan je haar op en steek je krullen onder je hoed, zo blijven ze er prachtig uitzien.

4/

Roodkapje

Pint Embed Link

Vandaag kan je tal van leuke regenjassen shoppen maar heeft de jouwe ook een mooie kap? De meeste modellen hebben een nauwe kap waarbij je maar twee keuzes hebt. Ofwel prop je je haar naar achteren en is het business in the front, party in the back. Ofwel laat je het hangen en heeft enkel een deel van je haar geluk. Met een coole cape heb je dit probleem niet, want de brede kap bedekt alle delen van je haar. Een mysterieuze look die ideaal is voor een grauwe dag.

5/

Wrap it around

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Şeyma Nur Yener (@seymanuryener) op

In maart beginnen de dagen al wat warmer te worden, maar steek die wintersjaal nog niet weg want hij kan nog van pas komen. Wikkel de sjaal losjes rond je hoofd en drapeer hem op je schouders. Zo creëer je een echte classy look in no-time.

(door stagiaire Morrigan Penninck)