Dankzij deze 7 tips krijg je ultra glanzend haar

Geüpdatet op 16 maart 2020 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Dankzij deze 7 tips krijg je ultra glanzend haar

Glanzend haar is het ultieme teken van gezonde lokken. Met deze tips van haarexperten krijg jij een shiny coupe in no-time.

#1 Doe een detox

Antonio Corral Calero, artistiek directeur van het haarverzorgingsmerk Moroccanoil, raadt aan om, bovenop je gewoonlijke routine, om de twee weken een verhelderende shampoo te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat vervuilende deeltjes en residu van haarproducten verwijderd worden. Onze favorieten: de shampoos van Christophe Robin, Tigi en Moroccanoil.

christophe robin shampoo glanzend haar
Clarifying Shampoo met kamille, Christophe Robin, €25

Shop hier

moroccanoil shampoo glad haar
Clarifying shampoo, Moroccanoil, €28,30

Shop hier

Lees ook: heeft jouw haar nood aan een scrub?

#2 Goed uitspoelen

De beste manier om je shampoo uit je haar te spoelen, is met je hoofd naar beneden, volgens Adrien Coelho. Doordat het water vertrekt van je wortels en vervolgens naar je punten stroomt, zorg je ervoor dat je al het product uit je haar spoelt. Coelho benadrukt ook nog dat conditioner essentieel is voor het sluiten van je haarschubben. Zijn laatste tip voor glanzend haar: met je vingers door je haar gaan wanneer je je haar uitspoelt, zodat er zeker geen product achterblijft. 

hoe krijg je glanzend haar
Headshot conditioner, Tigi, €43,95

Shop hier

glanzend haar tips shampoo
Getty Images

#3 Investeer in goed materiaal

Een must: een hoornen kam met grote tanden. Kapper Alain Spaens van salon by Joseph legt uit dat dit natuurlijke materiaal, dat lijkt op de keratine van je haar, perfect is om je haarschubben glad te strijken en talg gelijkmatig over je hoofdhuid te verdelen. De tweede borstel die hij aanraadt, is onderstaand exemplaar van Mason Pearson, die zelfs je fijnste haartjes masseert. Je haren zullen glanzen en minder snel breken tijdens het ontwarren.

hoe krijg je glanzend haar
Hoornen kam, Thomas Liorac, €29,90

Shop hier

hoe krijg je glanzend haar
Pocket Bristle, Mason Pearson, €102,90

Shop hier

#4 Brush je haar als een pro

Volgens John Velasquez, van het Marianne Gray by John Velasquez-salon, is het ontzettend belangrijk dat je je haar goed afdroogt met een handdoek voor je je haar brusht. De beste techniek: vertrekken van je haarwortel en vooral niet wrijven! Zorg ervoor dat je haardroger op middelhoge temperatuur staat, zeker niet op de hoogste temperatuur, want dan wordt je haar vettig. Als de temperatuur te hoog is, maakt de hoofdhuid talg aan om zich te beschermen. Eenmaal de wortels droog zijn, droog je de lengtes en punten van je haar (met je hoofd naar beneden als je meer volume wilt). Zijn ultieme tip: eindig met koude lucht indien je wil dat het volume in je haar zo lang mogelijk blijft en je haar meer glanst.

hoe krijg je glanzend haar
Supersonic haardroger, Dyson, €399

Shop hier

glanzend haar tips
Imaxtree

#5 Zo gebruik je je stijltang

Je haren mag je pas stijlen als ze volledig droog zijn. De methode van Nicolas, van salon Biguine in Brussel, is: zet je stijltang op 180°, de maximale temperatuur voor je haar. Als je je stijltang op 200° of hoger zet, beschadig je je haar en vanaf 210° veroorzaak je onomkeerbare schade. Ga heel zachtjes over elke haarlok, en doe dit nooit meer dan een keer.

hoe krijg je glanzend haar
Gold styler stijltang, GHD, €199

Shop hier

#6 Doseer haarproducten

Volg de techniek van Damien Boissinot, kapper aan het René Furterer-instituut in Parijs, voor de beste resultaten: hou je hoofd naar beneden, spray het product op de puntjes en masseer onmiddellijk in met je handen. Of je kan, zoals Antonio Corral Calero, een verzorgende olie en een hydraterende crème mengen in je handpalmen om je droge punten zachter te maken.

dr hauschka olie haar glanzende lokken
Haarolie, Dr. Hauschka, €22,50

Shop hier

#7 Laat je puntjes knippen

Voor het zin heeft om beschadigd haar aan te pakken, raadt Marion, zaakvoerster van het Kleuring-atelier in Brussel, aan om 1 à 2 centimeter van je punten te knippen. Gespleten haarpunten zijn de grootste oorzaak van minder glanzend haar.

Ben je blond?

Blond haar is van nature licht en glanzend, maar zonder de schittering die je bij kastanjebruin of bruin haar ziet, legt kapper Pierrot van Dessange uit. Het is ook om die reden dat je, wanneer je blond haar ontkleurt, best voor een licht, mat effect gaat. Als je haar te glossy is, lijkt het blond artificieel.

Ontdek ook de beste shampoos voor blond haar