6 dingen die je nog niet wist over Moroccanoil

Geüpdatet op 8 november 2018 door Laure Vandendaele
6 dingen die je nog niet wist over Moroccanoil

Wat hebben Angelina Jolie, Jennifer Lopez en Scarlett Johansson met elkaar gemeen? Een geweldige bos haar! Hun favoriete haarverzorgingsproducten van Moroccanoil zijn nu ook in ons land verkrijgbaar.

En wat blijkt? Na een kennismaking met het gamma in het goede gezelschap van gevierd haarstylist Franck Perez zijn ook wij helemaal om. Niet alleen omdat de man er middels ronde borstel en föhn in slaagde me de mooiste losse glamourkrullen te geven, maar ook omdat de producten zelfs mijn droge haarpunten een instant gezonde boost gaven. Daar zit de arganolie, het bestanddeel dat in alle Moroccanoil producten zit (zelfs in de haarspray)  voor iets tussen. Mijn haar wordt uitgebreid gewassen met de shampoo uit de nieuwe Smooth-lijn, daarna volgt extra verzorging met een conditioner uit hetzelfde gamma. De twee producten bereiden het voor op het latere stylingwerk. Om het haar diep vanbinnen te voeden, krijg ik nog een hoofdmassage met het Moroccanoil Smoothing Mask dat een tiental minuutjes mag inwerken. Mijn haar is makkelijk handelbaar en laat zich - dankzij de ervaren handen van Franck - verrassend makkelijk in model brengen. Deze producten gaan mee naar huis!

IMG_8683

 

  • Moroccanoil werd acht jaar geleden in Israël opgericht. Het overgrote deel van de productie vindt daar nog steeds plaats.
  • Het hoofdbestanddeel van de Moroccanoilproducten is arganolie maar de precieze samenstelling is geheim. Wereldwijd kennen slecht 4 personen de formule achter het merk.
  • Het eerste product dat Moroccanoil lanceerde was 'The Treatment', een rijke olie die zowel op nat als droog haar kan aangebracht worden.
  • Alle producten van Moroccanoil kunnen gemengd of in lagen over elkaar aangebracht worden. Hun geur is dezelfde dus misselijk zal je van een shampoo + treatment cocktail niet worden. En geloof ons, alleen al om de geur wil je de volledige collectie in je badkamer hebben
  • Onder meer Madonna, Taylor Swift, Angelie Jolie, Lady Gaga, Jennifer Lopez en Scarlett Johansson zijn fan en maken gratis reclame via sociale media
  • Moroccanoil is het meest nagemaakte haarverzorgingsproduct ter wereld. Momenteel zijn er wel 68 copycats!

De producten van Moroccainoil zijn verkrijgbaar in de betere haarsalons (onder meer bij Atelier Geraud in Antwerpen)