Expo: een intieme kijk op het leven van Audrey Hepburn

Geüpdatet op 20 april 2022 door Elisabeth Clauss en ELLE België
Expo: een intieme kijk op het leven van Audrey Hepburn

Maak kennis met de dappere en genereuze vrouw achter de wereldberoemde, Oscar-winnende actrice tijdens de expo Intimate Audrey: 

De tentoonstelling, die voornamelijk bestaat uit ongepubliceerde foto's, documenten en objecten die toebehoorden aan Audrey Hepburn, werd georganiseerd op initiatief van haar zoon Sean. Hiermee brengt hij een ode aan zijn wereldberoemde moeder. 

De expo neemt maar liefst 800m² in beslag en neemt je mee langs galerijen familiefoto's. Bezoekers ontdekken er souvenirs, posters en accessoires, maar ook persoonlijke werken en modetekeningen.

1/

Niet altijd rozengeur en maneschijn

We kennen allemaal het glamoureuze imago van de actrice tijdens de film Breakfast at Tiffany. Maar wat velen niet weten, is dat Audrey tijdens de oorlog leed aan ondervoeding en wist te overleven dankzij UNICEF. Het trauma aan de oorlog liet z'n sporen na en zorgde ervoor dat ze in 1988 UNICEF-ambassadrice werd.

2/

Hubert de Givenchy over hun eerste ontmoeting

"In 1954 was Audrey 25 jaar oud, toen ze zich voorbereidde op de verfilming van Sabrina. Ze vroeg me toen of ik haar wou kleden voor alle scènes van de film. Ze nodigde me uit voor het avondeten en betaalde op het einde van die avond de rekening, iets wat zeer ongebruikelijk was in die tijd om te doen voor een jonge vrouw. Het is tijdens dat diner dat we, onvermijdelijk, vriendschap hebben gesloten."

De ontwerper sprak ook over haar missies voor UNICEF, waarvoor ze veel risico's nam. Ze reisde in gevaarlijke landen en vloog regelmatig in van die gammele, kleine vliegtuigjes. Ze werd geconfronteerd met ellende, verdriet, ziekte: ik ben er zeker van dat het haar gezondheid beïnvloedde. Kijk naar de foto's: hoe meer ze zich inzette, hoe getekender haar gezicht werd."

De opbrengst van de expo wordt gedoneerd aan EURORDIS-Rare Diseases Europe, het Brusselse Brugmann Ziekenhuis en het Bordet Ziekenhuis.

Waar: Vanderborghtgebouw, Schildknaapsstraat, 50 - 1000 Brussel
Wanneer: 01.05.2019 - 25.08.2019
Meer infointimateaudrey.org

(Vertaald door stagiaire Kaat Monsieur)