Paniekrubriek: Help, ik ben onmiddellijk dronken

Geüpdatet op 4 maart 2019 door ELLE België
Paniekrubriek: Help, ik ben onmiddellijk dronken

Gedumpt? Geworstel met je pessarium? Of met je oogpotlood? De motor van je wagen opgeblazen? Geen nood, het ELLE-team staat je bij met raad en daad!

ELLE, kan je me helpen? Ik ben nogal een sociale vlinder en vertoef graag op cocktailfeestjes, galerieopeningen en releaseparty’s. Ik vrees echter voor mijn sociale status, omdat ik niet goed tegen drank kan. Na twee glazen cava ben ik zo toeter als Lindsay Lohan op Mykonos. Hoe zorg ik ervoor dat ik niet steeds als eerste dronken ben? (Butterfly)

Liefste Butterfly,

Het verbaast me dat je nog geen alcoholtolerantie hebt opgebouwd met je feestgedrag.  De oplossing ligt voor de hand: kom fashionably late op een feestje, zo hebben de anderen al wat drankjes op voor je toekomt. Terwijl de rest in de gin-tonics vliegt, ga jij een fondke leggen in de kebabzaak om de hoek. Een vettige, zware maaginhoud vertraagt de absorptie van alcohol in het bloed. Heb geen angst om bij te komen, want hoe meer je weegt, hoe beter je tegen drank kan! Wees op voorhand ook goed gehydrateerd en drink tussen elke coupe een glas water. Dat verdunt de alcohol in je bloed. En als dat allemaal niet werkt, waarom niet stoppen na één glas?

Lees ook deze paniekrubriek: Help ik heb nog steeds jeugdpuistjes