Vijf originele tonics met én zonder gin

Geüpdatet op 7 mei 2019 door Claire
Vijf originele tonics met én zonder gin© Shutterstock

Een frisse gin-tonic blijft een van onze favoriete cocktails, zelfs nu de hype over haar hoogtepunt heen is en we deze zomer collectief negroni's nippen. Nadat het ene originele ginmerk na het andere opdook, gebeurt nu hetzelfde met de tonic. Deze vijf lekkere en aparte tonics zijn de perfecte mixer voor je favoriete gin, al zijn ze ook heerlijk om puur te proeven. 

1. San Pellegrino Acqua Tonica

gin tonic san pellegrino drinks cocktails

 

Het Italiaanse watermerk bracht al lekkere limonades uit, en voegt nu ook een zacht parelende tonic aan het gamma toe. De Acqua Tonica smaakt fris, met een zoete toets, en versterkt de smaakeigenschappen van de gin waarmee je hem vermengt.

 

1/

 

2. Santamania Phi Tonic

tonic gin tonic drinks cocktails alcohol

 

Het Spaanse merk Santamania stookte een eigen organische gin, en besloot meteen om een bijpassende natuurlijke tonic te creëren. De Phi tonic is fris en fruitig van smaak, is mild bitter en bevat geen toegevoegde suikers.

Santamania Phi tonic water vind je onder andere bij Luxury for men.

 

2/

 

3. Doctor Polidori's Cucumber Tonic

gin tonic tonic drinks cocktails doctor polidori's

 

Deze frisse tonic van de Duitse makers van de Ferdinand's Saar dry gin heeft - zoals de naam al verklapt - een zachte komkommersmaak met een vleugje citrus.

De John William Doctor Polidori's Cucumber Tonic vind je hier.

 

3/

 

4. Syndrome Velvet tonic

syndrome tonic gin tonic drinks

 

Deze tonic van Belgische makelij werd gecreëerd door en voor bartenders, die op zoek waren naar een kwalitatieve mixer om te combineren met gin én naar een tonic die ook zonder extra alcohol heerlijk smaakt. Deze Velvet tonic heeft een zacht bittere smaak, met toetsen van bittere sinaasappel, tijm en natuurlijke kinine-extracten.

 

4/

 

5. East Imperial Yuzu tonic water

yuzu tonic gin tonic drinks cocktails

Deze tonic uit Nieuw-Zeeland bevat de frisse toetsen van Yuzu, de Japanse citrusvrucht die net iets subtieler smaakt dan een gewone citroen, en proeft fruitig en fris, met uitgesproken citrusnoten.

De East Imperial yuzu tonic vind je hier.