Kitula Marrakech: onze favoriete riad

Gepubliceerd op 15 januari 2019 door ELLE Partner
Kitula Marrakech: onze favoriete riad

In het hart van de okeren stad ligt Riad Kitula, een magische bestemming voor wie houdt van een gezellige huiselijke sfeer.

Marrakesh is een bruisende stad waar het altijd gonst van de bedrijvigheid. Je dwaalt er heerlijk door de steegjes om met volle teugen te genieten van poëzie, heerlijk geurende kruidenthee, de sporen van Yves Saint Laurent en de Marrakesh-lifestyle. Het is een charmante plek boordevol verborgen parels, en Riad Kitula is daar eentje van.

1/

Deze bevallige oase van rust ligt op een steenworp van het bekende Djemaa El Fna-plein (ten zuidwesten van de medina). Het hotel heeft vijf kamers die uitkijken over de traditionele binnenplaats met zwembad. Het ademt een luxueuze, gemoedelijke sfeer en is stijlvol ingericht met zachte kleuren en prachtige antieke meubelen in hout of rotan. Bovendien beschik je over een goed uitgeruste, luxueuze badkamer om jezelf uitgebreid in de watten te leggen.

2/

Pool bar, media room, bibliotheek, room service, wasserij, chauffeur: Riad Kitula biedt dezelfde service als de grote hotels, maar dan veel persoonlijker. Het eten is er overheerlijk, met een aanbod dat varieert van Marokkaanse specialiteiten tot traditionele Franse keuken. De maaltijden worden bovendien bereid met biologische producten van zusterbedrijf ‘The Lagoon Lodge’, dat zich in een vissersdorpje langs de kust bevindt. Voeg daar nog de vriendelijke service en het oog voor detail aan toe, en je weet dat dit verblijf je nog heel lang zal bijblijven … Als je er al in slaagt om je rustgevende cocon even te verlaten, dan is het wellicht om een van de open tuinen te bezoeken of om te shoppen: aardewerk uit Tamegroute, tapijten en traditionele spullen in een eigentijds kleedje, stoffen met etnische prints, borduurwerk en ga zo maar door.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Kitula Marrakech.
www.kitulamarrakech.com