Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie

Geüpdatet op 23 Oktober 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • 30 mins
  • 2 porties
  • Easy
Gevulde linzen-pompoensoep met komijn, kurkuma en limoenolie

Kurkuma heeft niet voor niets de bijnaam geelwortel; ze verleent menig Indiaas gerecht een prachtige kleur. Bovendien bevat dit wonderworteltje curcumine, een ontstekingsremmende stof. Logisch dus dat de wortel in oude culturen als natuurlijk medicijn werd gebruikt. Probeer hem in poedervorm in dit recept voor de ultieme antigriepsoep.

Ingrediënten

  • 1 naan brood
  • 1 grountebouillonblokje
  • 10g verse koriander
  • 1 verse chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 zakje gemalen kurkuma
  • 150g rode linzen
  • 1 hokkiado
  • 1 stuk verse gember
  • 100g ui

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/220°C. Pel en hak de knoflook en ui fijn. Schil de gember en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaden en zaadlijsten en hak fijn. Halveer de pompoen, lepel de pitten eruit en snijd de pompoen in 1-2cm grote blokjes. Pluk de korianderblaadjes en hak ze fijn. Hak de steeltjes fijn.

2. Verhit 1el plantaardige olie in een middelgrote kookpan op middelhoog vuur. Bak de ui met de komijn 3-5min. Voeg dan de koriandersteeltjes, knoflook, pompoenblokjes, kurkumapoeder, gember en chilipeper naar smaak toe en roerbak 2min.

3. Voeg de linzen en 700ml water aan de kookpan toe, breng aan de kook. Verkruimel dan het bouillonblokje erboven en laat alles met een deksel afgedekt ca. 15min op middellaag-middelhoog vuur sudderen totdat de linzen zacht en gaar zijn. Pureer evt. de soep glad met een staafmixer als je wilt. Proef en breng de soep evt. op smaak met zout en peper.

4. Pers ondertussen de limoen uit. Meng de helft van de korianderblaadjes met 2el olijfolie, 1el limoensap en een snufje zout in een kommetje.

5. Bak de naan broden op een bakplaat met bakpapier 4-5min in de oven totdat ze warm zijn.

6. Voeg tot slot de rest van de korianderblaadjes en 1-2el limoensap aan de soep toe. Doe er een scheutje water bij als je een wat minder dikke soep wilt. Verdeel de soep over kommen en maak een spiraal van limoenolie in de soep. Serveer met de naan broden en de rest van de limoenolie.

(Geen zin om zelf boodschappen te doen? Surf naar Marleyspoon en laat ze lekker aan huis leveren.)

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be