Dit zijn de leukste koffiebars voor studenten in Antwerpen

Geüpdatet op 29 Augustus 2018 door ELLE België
Dit zijn de leukste koffiebars voor studenten in Antwerpen

Een nieuw academiejaar staat voor heel wat studenten gelijk aan het ontdekken van nieuwe stad.

Wie in Antwerpen gaat studeren heeft geluk, want dit is de ideale studentenstad voor wie houdt van hippe winkels, gezellige cafés en... heerlijke koffiebars.

1/

Kolonel Koffie

kolonel koffie instagram koffiebars antwerpen
foto: Instagram

Deze zaak is dé place to be voor een koffietje in alle gezelligheid. Je kan er ook ontbijten en lunchen. De bar is al vanaf 8 uur open, ideaal om wat extra energie te krijgen voor de les of tijdens de pauze. Kolonel Koffie bevindt zich aan het hippe Zuid op de Troonplaats.

Montignystraat 51 - 2018 Antwerpen

2/

Kaffeenini

kaffeenini koffiebars antwerpen instagram
foto: Instagram

Dit is het kleine zusje van bekende koffiebar Barnini. Beide plaatsen zijn een bezoekje waard, maar Kaffeenini is iets kleiner en gezelliger. Je vind er koffies met allerlei toppings en ook voor hippe variaties als een matcha latte moet je hier zijn. Verder zijn er elke dag verschillende taarten en kan je er lunchen.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 18:00

Nationalestraat 114A - 2000 Antwerpen

3/

Vandoag is't

vandoag ist koffiebar antwerpen facebook
foto: Facebook

Een favoriet onder studenten. Daar heeft de locatie naast UAntwerpen ongetwijfeld iets mee te maken, maar vooral ook de heerlijke koffie. Hier bestel je cappuccino's met Nutella of een Latte de Pooh met honing. Handig om te weten: bij een take-away koffie krijg je extra korting.

Tijdens de week open van 8:30 tot 18:00

Prinsesstraat 2 - 2000 Antwerpen

4/

Coffeelabs

coffeelabs_instagram koffiebars antwerpen
foto: Instagram

Coffeelabs bevindt zich in een zijstraat van de Meir, heel dicht bij de Karel de Grote hogeschool of handig na een shoppingsessie (voor schoolspullen, natuurlijk). Deze plek is ruim genoeg om bij te kletsen met collega-studenten of groepswerken te bespreken. Je kan er ook lunchen en er is een ruime keuze aan andere drankjes.

Tijdens de week open van 8:00 tot 18:00

Lange Klarenstraat 19  - 2000 Antwerpen

5/

Caffènation

caffenation koffiebars antwerpen_instagram
foto: Instagram

Hier kom je voor een kop koffie van uitstekende kwaliteit en je wordt bediend door professionele barista's. In de zomer zit je gezellig op het terras en in de winter kan je genieten van het leuke decor. Ook de theeliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 18:00.

Mechelsesteenweg 16 - 2000 Antwerp

6/

Normo

normo koffiebars antwerpen instagram
foto: Instagram

Normo is een koffiebar voor fijnproevers, want in deze bar branden ze de bonen zelf. Naast de typische soorten kan je er ook een hele reeks ijskoffies bestellen, perfect bij mooi nazomerweer. De locatie is handig voor wie aan de UAntwerpen of de Academie voor Schone Kunsten studeert.

Tijdens de week open van 8:30 tot 18:30

Minderbroedersrui 30 - 2000 Antwerpen

7/

Revista

revista koffiebars antwerpen instagram
foto: Instagram

Dit café is een aanrader voor fans van koffie en lezen. Je vindt er namelijk magazines, boeken en ander leesvoer in overvloed. Ook even werken voor school kan hier gerust. Revista is iets later open dan de meeste koffiebars, goed voor een energieboost 's avonds.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 22:00

Karel Rogierstraat 47 - 2000 Antwerpen

Bezoek ook eens een Leuvense koffiebar waar je kan blokken of koffieadresjes in Gent.

(Stagiaire Lore Ginneberge)