Hittegolf shopping: met deze lichte schoenen loop je op wolkjes naar het werk

Gepubliceerd op 24 juni 2019 door Lore Ginneberge
Hittegolf shopping: met deze lichte schoenen loop je op wolkjes naar het werk

Welke schoenen trek je in hemelsnaam aan bij 30 graden? De hittegolf is begonnen, maar je vakantie helaas nog niet... De juiste office outfit kiezen is dus geen pretje. Wij selecteerden 15 paar prachtige en vooral lekker lichte schoenen waarmee jij zonder zweten de werkdag doorkomt.

Welke schoenen draag je in een hittegolf?

Do’s

Liefst van al lopen we de hele dag op slippers  - of nog beter: blootsvoets. Helaas heeft niet iedereen op kantoor boodschap aan jouw tenen. Check dus zeker of er een dresscode is in jouw bedrijf. Heb je geen idee wat de regels zijn? Dan is de gouden vraag: wat vind jij zelf (on)gepast bij collega's?

Met dichte schoenen speel je op veilig, maar let goed op de materialen. Canvas sneakers zijn licht en luchtig genoeg om zweetvoeten te voorkomen. Ook instappers of ballerina's uit natuurlijke materialen als leer en suède zijn een prima optie.

Sandalen zijn niet op elke werkvloer welkom, maar bij 35°C knijpt je baas misschien wel een oogje dicht. Ga opnieuw voor natuurlijke materialen en modellen die comfortabel zitten. Er zijn voldoende exemplaren die fatsoenlijk genoeg zijn voor op kantoor.

Wanneer je twijfelt, zit je met lage pumps altijd goed. Gelukkig zijn kitten heels nog steeds een dingetje en heb je keuze te over.

Don’ts

Helemaal uit den boze zijn torenhoge hakken. Hoe mooi ook, je doet er jezelf geen plezier mee. Wanneer het warm is gaan je voeten zweten én zwellen ze op. Resultaat: extra blaren en stuntelige stapjes.

Ook plastic materialen zijn absoluut te vermijden. Synthetische stoffen laten je voeten nog meer zweten, met nare geurtjes tot gevolg.

We herhalen het nog eens: Slippers hoeven echt niet. We zijn helemaal voor vrijheid van kleding, maar van dat flip-floppende geluid gaan onze haren rechtop staan. Voel je een sterke drang om je voeten aan de wereld te tonen, kies dan voor acceptabele exemplaren als Birckenstocks.

Tips voor schone voeten

Wanneer je open schoenen draagt, is een pedicure onvermijdelijk. Verwijder alle eelt, scrub je voeten en lak je teennagels. Hier vind je alle tips voor een homemade voetverzorging, tenzij je jezelf liever laat verwennen in een schoonheidssalon natuurlijk (je verdient het!).

Last van zweetvoeten? Behalve een goede hygiëne kunnen we je deze deoscrub van OY aanraden. Wij testten hem al uit onder de armen, maar het product werkt even goed op je voeten

Kantoorproof schoenenshopping