7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers

Geüpdatet op 25 juni 2018 door Laure Vandendaele
7 nieuwe hotspots voor beautyliefhebbers

Als wereldse beautyfan ben je natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste verwenadresjes en de coolste winkels. Van K-beauty shops tot een brow bar met zicht op zee, deze nieuwe beauty adresjes moet je tijdens de zomer zeker eens een bezoekje brengen.

Brow&Brush bar - Knokke

Oops - je wenbkrauwen overplukt? Geen nood, het is zomer! "In de zomer groeien niet alleen je haren en je nagels, maar ook je wenkbrauwen sneller", zegt Naomi De Vries van de Antwerpse Browwaxbar. "Dus als je aan het begin van de zomer met een herstelplan voor overplukte wenkbrauwen start, bereik je doorgaans twee maanden sneller het gewenste resultaat dan in de winter. Laat je tijdens het uitgroeien wel altijd bijstaan door een professional, die weet immers welke haartjes weg mogen en welke moeten blijven staan."

Wie een behandelplan wil opstarten of de wenkbrauwen wil laten shapen of kleuren kan deze zomer ook terecht in Knokke. Daar opent Naomi samen met kapster Jeanine Kubiak de pop-up Brows&Brush, een verwenspot voor 'on fleak' wenkbrauwen en mooie lokken.

Brush&Brows bar, tot 9 september in Knokke-Heist, Koningslaan 248, 8300 Knokke

1/

Caudalie - Brugge

caudalie brugge store boetiek
Mathilde Thomas, oprichtster van Caudalie, in de nieuwe spa-boutique in Brugge

Amper een paar maanden nadat het Franse Caudalie een boetiek in het hippe New Yorkse Meatpacking District opende is België aan de beurt. Meer bepaald in Brugge, ons eigen Venetië van het noorden, waar het Franse merk op een steenworp van de Grote Markt, een allereerste boetiek opende. Liefhebbers en ontdekkingsreizigers vinden er het volledige gamma van het cosmeticamerk op basis van ingrediënten uit wijnstokken en druiven, van cultklassiekers zoals het schoonheidselixir tot de nieuwe voedende olie voor lichaam en haar uit de Thé des Vignes-lijn. Om haar klanten een complete beauty-ervaring te bieden, is er achteraan de winkel een spa-gedeelte met gezellige lounge met twee behandelcabines. Hier dompelen de ervaren Vinotherapeuten je na afspraak onder in de sfeer van de Spa Vinotherapie van Bordeux, het epicentrum van Caudalie. Geen tijd voor een volledige behandeling? Vraag de vinotherapeuten om een snelle (en gratis!) huidanalyse. Goed nieuws voor wie meteen in Brugge geraakt, er zijn plannen om in de toekomst ook een stukje Bordeaux naar Antwerpen en Brussel te brengen.

Steenstraat 3, 8000 Brugge, 050 94 62 75, www.caudalie.com

2/

MO'NA - Antwerpen

mo'na antwerpen beauty adresjes

Fans van het Mechelse Mo'Na salon, kunnen vanaf nu ook terecht in 't stad voor een ontspannende kurkuma gelaatsbehandeling, een nieuw kapsel of een pico bello pedicure. Dat alles met de verzorgende producten van Aveda, dat - net als het salon, waarvan de naam verwijst naar More Nature - kiest voor beauty met respect voor de natuur.

Wijngaardstraat 12, Antwerpen, open van dinsdag tot en met zaterdag.

www.mona.solon

3/

Honeysu -  Brussel

Honeysu is al twee jaar dé online place-to-be voor liefhebbers van Koreaanse beautyproducten. In deze Belgische webshop vindt de veeleisende skincare adept een brede waaier aan hoogtechnologisch geformuleerde producten, van essences, oliën, serums, BB creams tot - hoe kan het ook anders - sheet masks van zorgvuldig uitgezochte nichemerken. Eerder deze maand opende het de deuren van een allereerste smart beauty store. Bedoeling van deze store? Je huid écht leren kennen. Dat kan aan de hand van een skin analysis tool die je leert hoe je droogheid, dehydratatie, pigmentatie en huidveroudering kan tegen gaan. Eens het toestelletje de noden van je huid weergeeft, kom je ook meteen te weten met wélke producten je de huid weer in topvorm kan krijgen. Ook leuk om te weten: alle producten die in de winkel verkocht worden zijn made in Seoul,  van natuurlijke oorsprong, organisch en vegan.

Honeysu Concept Store
Kolenmarkt 75, Brussel (vlakbij de Grote Markt)

4/

Maison Roger - Knokke

Dat Maison Roger een prestigieus salon is, hoeven we intusssen niemand meer te vertellen. De luxueuze zaak in de Naamsestraat 86 is één van de bekendste van de hoofdstad en mag met reden trots zijn op zijn belangrijke klanten, waaronder meerdere leden van de Belgische koninklijke familie alsook van andere Europese hofhoudingen. Best wel leuk om mee te pronken als je zelf hun kostbare diensten aan den lijve hebt ondervonden! Maar geen paniek: je vindt deze gerenommeerde zaak ook aan de kust, in Knokke! De vestiging op de Zeedijk 670, die in maart werd geopend door zaakvoerder Alain Tholl van l’Enclos, staat garant voor een 5-sterrenservice en ultieme tevredenheid. Dankzij de langhoudende brushings, chignons voor tijdens je zomerse avondjes uit, diepgaande verzorgingen, goede coupes, massages, kleuringen en mèches op maat vind je er alles voor wat welverdiend cocoonen. Het kader – een boudoir – geeft je bovendien zin om je te laten verwennen door de experts van één van de beste kappers van het land!

Gemiddeld betaal je € 50,00 voor een brushing en € 66,00 voor een couture-knipbeurt, maar neem ook een kijkje op hun website voor hun prêt-à-porter-aanbod.

MAISON ROGER - ‘La Suite’, 670 Zeedijk, 8300 Knokke - 050/36 44 40 (vrijdag, zaterdag en zondag enkel op afspraak)
www.maisonroger.com

5/

Studio A Beauty & Care - Antwerpen

Het salon van voormalig juriste turned beauty-experte An Verschooten verhuisde onlangs naar een groter pand in de schaduw van het MAS op het Eilandje. In het nieuwe nieuwe salon met strakke inrichting kan je nog steeds terecht voor een waaier aan behandelingen. De sleutel van een geslaagde behandeling ligt volgens Studio A  Beauty & Care bij een persoonlijke aanpak: elke gelaatsverzorging begint met een uitgebreide huidanalyse. Van een anti-aging behandeling met fruitzuren tot een vitaliserende lichaamsmassage, van microdermabrasie tot een snelle “coup d’éclat” behandeling onder de middag, bij Studio A Beauty & Care is elke huid letterlijk in ervaren handen.Verschooten werkt met de producten van Babor, het luxecosmeticalabel dat het salon bekroonde met het excellence label.

Studio A, Oudeleeuwenrui 8-10, 2000 Antwerpen, 03 231 96 63

6/

Kryolan - Antwerpen

opening kryolan antwerpen

 

Goed nieuws voor wie professioneel met make-up bezig én goed nieuws voor wie niet professioneel met make-up bezig is, maar er wel van houdt. Het professionele make-up merk Kryolan opende onlangs een eerste flagship store in Antwerpen. Het Duitste pro-merk maakt al bijna 70 jaar furore in de film-, theater- en televisiewereld en is dan ook het go-to merk van professionals over de hele wereld. Met de komst van een eerste boetiek kan iedere beautyliefhebber nader kennismaken met het gamma dat maar liefst 16.000 verschillende producten telt. Dat gaat van mascara, oogschaduw en de gevierde Dermacolor foundations tot alle accessoires voor het maken van open vleeswonden (voor special effects) en wilde verkleedpartijen met snorretjes en baarden. En glitter, er is ook veel glitter. In de make-upstudio op de benedenverdieping worden regelmatig workshops make-up voor alle niveaus georganiseerd..

Kryolan
Vlaamsekaai 49
2000 Antwerpen

www.kryolan.com