Hoe draag je foundation tijdens warme zomerdagen?

Gepubliceerd op 24 juni 2019 door Laure Vandendaele
Hoe draag je foundation tijdens warme zomerdagen?

Zomers vragen om een glowy sunkissed skin, maar we willen zo weinig mogelijk producten op ons gezicht smeren. Dit zijn de summerproof make-uptips van de beautyredactrice.

Net zoals ik het tijdens deze hete zomerdagen aangenamer vind om een luchtige jurk in plaats van een strakke jeans te dragen, hou ik ook mijn make-up op dagen wanneer het kwik de hoogte in schiet het liefst zo luchtig mogelijk. Op goede 'skin dagen' hou ik het soms enkel bij een hydraterende dagcrème, UV-shield en een waterproof mascara. Kan mijn huid op sommige plekken wat meer dekking gebruiken, zoek ik naar manieren om die te egaliseren zonder met een dikke laag make-up de deur uit te moeten. En wat blijkt? Foundation en tropische zomerdagen gaan wél samen, het is enkel een kwestie van de juiste producten en technieken te gebruiken.

Dit zijn 5 manieren om make-up te dragen tijdens een hittegolf

Optie 1: Concealer + bronzer

foundation zomer concealer bronzer

Je favoriete winterfoundation (in ons geval is dat de Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup for Face and Body Broad Spectrum SPF 15 van Estée Lauder) is niet noodzakelijk je favoriet in de zomer. Tijdens de koude wintermaanden voelt een dekkende formule comfortabel op de huid, wanneer de zon brandt is dat veel minder het geval.

Hou het simpel en efficiënt door eventuele roodheden, wallen en donkere kringen met een concealer weg te werken. Gebruik daarna een grote bronzer brush om je geëgaliseerde teint op te warmen. Breng een matte bronzer aan op de haarlijn, net onder de jurkbeenderen, de neusbrug (het trucje bij uitstek voor een sunkissed look!) en onder de kaaklijn. Heb je het graag een tikkeltje meer glowy, gebruik dan een bronzer met subtiele glinsters om de jukbeenderen aan te zetten. Werk eventueel af met een highlighter.

True Match Concealer van L'Oreal Paris, € 13,99
Bronzer brush van & Other Stories, € 23,00
Bronzing powder van M.A.C Cosmetics, € 29,00

Optie 2: Lichte texturen

foundations zomer bourjois dior giorgio armani

Je draagt momenteel liever een bikini dan een skipak, het is dus meer dan logisch dat het er ook op je gezicht een pak luchtiger aan toe mag gaan. De nieuwe BB Cream die Bourjois aan het Healthy Mix-gamma toevoegde is een absolute budget favoriet. De met vitamines C, A en E verrijkte formule voelt licht en geeft toch verrassend veel dekking. De Color Glow Moisturizer van Giorgio Armani is een hydraterende crème met enorm veel ambitie. Naast hydratatie zorgt de lichte getinte crème immers ook voor een egale teint, subtiele glow én bescherming tegen de zon (SPF 35).  De nieuwe Face & Body foundation (in maar liefst 40 tinten!) uit de Dior Backstage-collectie heeft een lichte formule en is daardoor perfect om tijdens de zomer te gebruiken. Wil je toch iets meer dekking? Breng dan gewoon een tweede laagje aan.

1. Healthy Mix BB Cream van Bourjois, € 14,99
2. Armani Prima Color Glow Moisturizer van Giorgio Armani, € 48,00
3. Dior Backstage Face & Body foundation van Dior, € 42,00

Optie 3: mineraal poeder + fixerende spray

foundations zomer minerale make-up

Het lijkt een ongeschreven beautyregel dat je tijdens de zomer beter met crèmetexturen dan met poeders werkt. Sure, die zijn makkelijk en snel aan te brengen, zeker op vakantie en tijdens een festival, maar onderschat de kracht van een mineraal poeder niet. Iedere keer wanneer ik na een laag zonnecrème snel wat los mineraal poeder met een kabuki brush over mijn gezicht aanbreng (dat doe je in draaiende bewegingen), krijg ik nadien complimenten over mijn egale teint. Vergeet het poeder nadien zeker niet te fixeren met een spray, anders loop je het risico dat het poeder te snel van je gezicht 'valt.'

Lees hier meer over minerale make-up

Loose Mineral Foundation van Cent pur Cent, € 34,99
Hydration Spray Lemongrass van Jane Iredale, € 29,90

Optie 4: breng aan met een fluffy penseel

foundations zomer penselen borstels fluffy

Je vingers zijn perfecte tools om foundation aan te brengen, zeker als het warm is. Je lichaamstemperatuur maakt het product nog net dat tikkeltje vloeibaarder waardoor je het nog makkelijker en preciezer op de huid kan aanbrengen. Voor het meest natuurlijk resultaat verkies ik toch een penseel met fluffy haartjes, en dan nog het liefst een met twee verschillende soorten haar. (dual fibre brush). Dankzij de zachte haartjes wordt het product eerder als een waas dan als een laag op het gezicht aangebracht. Perfect voor wie de teint wil egaliseren maar ook niet meer dan dat. Met een grote stippling brush gaat het aanbrengen van foundation snel vooruit, met een kleinere (zoals topfavoriet 188 Duo Fibre Face Brush van M.A.C) kan je heel precies werken.

1. 188 Synthetic Small Duo Fibre Face Brush van M.A.C Cosmetics, € 37,50
2. Stippling Foundation Brush van Kiko Cosmetics, € 9,79
3. 122 Petit Stippling Brush van Zoeva, € 14
4. Pinceau Estempe Teint van Chanel, € 46,00
5. Stippling Brush van Real Techniques, € 15,00

Optie 5: Gebruik een cushion

cushion foundation hittegolf warmte

 

Een cushion foundation is compact en dus makkelijk mee te nemen waardoor je altijd en overal snel je make-up kan bijwerken. Omdat je het product met een sponsje aanbrengt, werk je als vanzelf in 'laagjes' en kan je dus makkelijk bepalen of je voor een lichte of een meer dekkend resultaat gaat. Het feit dat deze formules vrij glowy zijn is voor mij een plus. Als het echt heel warm is en ik niet té veel wil glanzen (de grens tussen glowy en sweaty is dan wel heel erg dun) matteer ik mijn voorhoofd en de zone onder de jukbeenderen met een transparant poeder. Beide producten hebben een zonnebescherming, altijd handig dus voor een touch-up gedurende de dag. Een zonnecrème of spray met een SPF blijft echter een must, want je gebruikt nooit voldoende product van de cushion compact om je 100% tegen de schadelijke zonnestralen te gebruiken.

Niet iedereen is fan van cushion foundations. Nicolas Degennes van Givenchy noemt ze 'walgelijk'.

1. Everlasting Cushion SPF 50 van Clarins €41,50
2. Luminous Lifting Cushion Foundation SPF 20 van La Mer, €93,50

LEES OOK: Deze beautyproducten moeten mee op vakantie