UV-shields: het ideale alternatief voor wie niet van zonnecrème houdt

Gepubliceerd op 12 juni 2018 door Laure Vandendaele
UV-shields: het ideale alternatief voor wie niet van zonnecrème houdt

UV-shields hebben een lichte textuur, vormen de perfecte basis voor je make-up én beschermen je huid tegen schadelijke UV-stralen en vervuiling. Conclusie: deze multi-taskers zijn het hele jaar door een must in je handtas.

In een ideale wereld beschermt iedereen zich elke dag van het jaar tegen de zon, zelfs wanneer die niet schijnt.  In deze niet zo ideale wereld wordt deze stap in de skincare routine al te vaak overgeslagen en smeren nog steeds heel wat mensen enkel een zonnecrème wanneer ze op vakantie zijn. En dat terwijl iedereen intussen wel weet dat schadelijke UV-stralen kanker kunnen veroorzaken en vroegtijdige huidveroudering (rimpels! pigmentvlekken!) in de hand werken. Er is dus geen enkele reden waarom je niet trouw zou smeren, de simpele handeling kan je leven redden. "Maar zonnecrèmes zijn zo plakkerig", zou een die hard anti-smeerder nog kunnen beweren. Niet waar dus. De cosmeticawereld ontwikkelde de afgelopen jaren steeds meer verschillende formules die zich makkelijk laten uitsmeren of als spray over de huid verneveld kunnen worden. Garnier en Vichy lanceren zelfs beschermende zonnewaters met hoge SPF. Smeren kan je wel degelijk leren, het is vooral een kwestie van het zonneproduct te vinden dat bij je past.

zonnecrèmes texturen water garnier vichy

1. UV Water van Garnier, € 16,49
2. Hydraterend zonbeschermend Water SPF 30 van Vichy, € 20,75

Enter: de UV-shields. Deze hybride producten beschermen de huid tegen de zon én vervuiling, hebben een flinterdunne textuur en vormen de perfecte basic voor je make-up. Breng het smeerbare schild als laatste stap in je skincare routine aan, na je dagcrème en net voor je make-up. Op die manier is je huid nog voor je 's ochtends de deur uitgaat, beschermd tegen de gevaren van buitenaf. Opgelet: de kracht van de SPF neemt gemiddeld na twee uur af. Ga je na je werk een terrasje doen? Zorg er dan zeker voor dat je een touch-up product zoals een spray met SPF zoals de Hydrabio Eau de Soin SPF30 van Bioderma bij hebt. Ook de Invisible Compact Cream van Lancaster (zie shopping) is perfect om je huid on-the-go te beschermen. De kleurloze balsem met SPF50 in handig compact doosje is een van onze favoriete producten voor de zomer (en erna!)

Shopping

Ontdek hier het zonneschild dat bij jou past