S.O.S festival: dit heb je nodig om de festivalzomer te overleven

Gepubliceerd op 21 juni 2018 door Laure Vandendaele
S.O.S festival: dit heb je nodig om de festivalzomer te overleven

Een frisse look bewaren op festivals - hoe doe je dat? Want drank, zweet, lange dagen en korte nachten in een krap tentje laten zo hun sporen na. Met deze slimme make-uptips en dito producten zie je er zo weer uit als een beroemdheid die na een paar uur in de handen van haar glam squad de weinde van Coachella betreedt. Beloofd.

festival make-up estee lauder

Wallen? Donkere kringen. Die werk je weg met een perzikkleurige concealer. Dep het product zachtjes en in verschillende dunne laagjes met je vingers in de huid. Zo krijg je het meest natuurlijke effect. De Double Wear Custom Coverage Correcting Duo van Estée Lauder heeft twee verschillende texturen, een transparante en een iets meer dekkende.

Double Wear Custom Coverage Correcting Duo van Estée Lauder, € 31,50

1/

long-Wear Sparkle Stick Bobbi Brown

Kleur je oogleden met een romige oogschaduwstick die de hele dag blijft zitten. Kies voor een vrolijk kleurtje met een beetje glitter voor een zomerse look.

Long-Wear Sparkle Stick van Bobbi Brown, € 33,50

2/

glow loreal paris festival make-up

Volgens make-upartiest Val Garland is 'glow' het sleutelwoord voor een geslaagde festivallook. Een vloeibare highlighter is daarbij essentieel: "Neem een kleine hoeveelheid product op de vingertoppen en breng het lichtjes kloppend aan op de jukbeenderen, langs de neusbrug, onder de wenkbrauwboog en op de cupidoboog. Deze highlighter is compatibel met veel producten, zelfs met je favoriete bodymelk. Zo krijgt je hele lichaam een glanzende gloed."

Vloeibare highlighter van L'Oréal Paris, € 14,99

3/

yves saint laurent

De ultieme festival-beauty-hack: leid met een fel kleurtje op de aandacht af van je vermoeide blik of vale teint. Kies voor een vloeibaar exemplaar met holografisch effect.

Vernis à lèvres The Holographics van Yves Saint Laurent, € 38,50

4/

Je lever en je huid krijgen het tijdens een zomerfestival zwaar te verduren. Gebruik daarom op de ochtend van de laatste dag een ampul als vitamineshot van vitamines A, E, provitamine B5 en biotine. De ingekapselde zuurstof helpt de huidbarrière te versterken en vitaliseren.

Energy Load - Ultimate Strenghtening + Energy. Setje van 7 ampullen van Babor, € 22,90

5/

Supertip: kleur na een nachtje feesten de waterlijn van je oog in met een huidkleurig oogpotlood. Dat opent de ogen en zorgt voor een frissere blik.

Rock 'n' Kohl Eye Cheat-oogpotlood van Charlotte Tilbury via de bijenkorf.be, € 25

6/

uv rocher uv shield

Zonnebescherming is een must. Kies voor een vloeibare formule die je makkelijk onder make-up kan dragen. Het UV-shield van Yves Rocher beschermt tegen UV-stralen en vervuiling.

UV Beauty Shield van Yves Rocher, € 35,90

7/

brume solaire hydratante spf spray 75

Met deze handige spray heb je steeds de nodige verkoeling en zonnebescherming bij de hand.

Brume Solaire Hydratante van Biotherm SPF50, 25 €