De 3 lekkerste ijskoffies voor deze zomer

Geüpdatet op 3 juli 2018 door ELLE Partner
De 3 lekkerste ijskoffies voor deze zomer

Brengt het tinkelende geluid van ijsblokjes jou ook al in vakantiestemming? Met een overheerlijke ijskoffie houd je het hoofd koel terwijl je met volle teugen geniet van de war me summer vibes.

#NespressoOnIce

Deze zomer neemt Nespresso ons met zijn Limited Edition ‘On Ice’ mee naar La Bella Italia … Onder een stralende zomerzon (zeg dat wel!) zoeken we verkoeling met de verfrissende en authentieke Ispirazione Shakerato en Ispirazione Salentina. Zin in een huisgemaakte caffè frappé, een ijskoude latte of een hemels lekkere tropische cocktail? Verwen je smaakpapillen met deze drie exotische recepten.

POP UP ICED COFFEE

Mag het nog extremer? Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni kun je in de Iced Coffee Container op het Flageyplein terecht voor een iced coffee bij -10°graden. Plaids en mutsen liggen voor je klaar! Eénmaal je bent afgekoeld kan je bij de strandbar terecht in één van de lounge zetels, terwijl de DJ's zorgen voor de nodige tunes. Kortom: Have a seat, an iced coffee and enjoy the summer! (Bovendien is de ingang gratis)

 Zin in een huisgemaakte caffè frappé, een ijskoude latte of een hemels lekkere tropische cocktail? Verwen je smaakpapillen met deze drie exotische recepten!

1/

1. Caffè Shakerato

Mediterrane klassieker! Dankzij het ijs geeft hij al zijn subtiele aroma’s prijs. Met één enkele slok waan je je op een zuiders strand!

Bereiding:

Giet 3g suiker in een shaker, voeg de nieuwe Ispirazione Shakerato toe samen met 3 grote ijsblokjes (90g). Goed shaken en giet alles in een groot glas.
Klaar!

2/

2. Tropische cocktail van Hannah Van Ongevalle

Dé cocktailexperte van de trendy bar ‘The Pharmacy’ heeft voor ons een al even verrassende als lekkere fruitige koffiecocktail gecreëerd!

Bereiding:
Doe 5 cl ananassap, 3 cl Luikse stroop, 4 cl bruine rum, 1 cl Campari Bitter en een
Nespresso Limited Edition Shakerato in een shaker. Voeg enkele ijsblokjes toe en shake goed. Dien op in een mooi cocktailglas en werk af met wat munt of een stukje ananas.

3/

3. Caffè alla Salentina.

Dit gedurfde, zoete en romige drankje op basis van amandelmelk laat ons dromen van la dolce vita in Zuid-Italië! Bereiding: Doe twee ijsblokjes in een glazen kopje. Doe er 30 ml amandelmelk bij en voeg voorzichtig 5 ml rietsuikersiroop toe. Schenk er een espresso (Ispirazione Salentina) over.

Bereiding:
Doe twee ijsblokjes in een glazen kopje. Doe er 30 ml amandelmelk bij en voeg voorzichtig 5 ml rietsuikersiroop toe. Schenk er een espresso (Ispirazione Salentina) over.

Meer recepten op www.nespresso.com/recipes * Een ijskoffie, graag!

Deze rubriek kwam tot stand in nauwe samenwerking met Nespresso.

www.nespresso.com