Summer hotspots: 5 geheime tuinen en parken in Gent

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Maxine Detaellenaere
Summer hotspots: 5 geheime tuinen en parken in Gent

Niets leuker dan samen met je besties te genieten van de zon - en een paar flessen rosé - op een rustig plekje in het gras. Wij verklappen je vijf onbekende parken en tuinen waar je heerlijk kan chillen tijdens het mooie weer.

Zin om met je vrienden - of je lover - een dagje te relaxen met de voeten in het gras, maar mankeert het je zelf aan groen? Rep je dan met een dekentje en een goed boek naar deze natuurplekjes:

1/

Hotel d’Hane Steenhuyse

We kennen de Veldstraat allemaal als de grote winkelstraat in Gent. Maar geen kat weet dat achter de gevel van nummer 55 niet alleen een prachtig historisch pand schuilt, maar ook een groene stadstuin. Ideaal om even uit te blazen tussen het shoppen door.

Adres:

Veldstraat 55
9000 Gent

tuin, park, gent, zomer, hotspot
© gent.be

2/

Plantentuin Ugent

Iedere Gentenaar kent het Citadelpark, maar wist je dat op een steenworp van het grootste stadspark een botanische tuin ligt? De plantentuin van de Universiteit Gent herbergt meer dan 10 000 plantensoorten en is daarom zeker een bezoekje waard. Aan het Ledeganckcomplex vind je broeikassen en een arboretum, maar je kan er ook heerlijk genieten van some well-deserved peace & quiet in een groene omgeving.

Adres:

Ledeganckstraat 35
9000 Gent

tuin, park, gent, zomer, hotspot
© ugent.be

3/

Sint-Pietersabdij

In het hartje van studentikoos Gent en net naast de bruisende Overpoort vind je - toegegeven, nogal ironisch - de Sint-Pietersabdij, met z'n prachtige tuin die uitkijkt op de rivier. Onder de tientallen bloeiende kersenbomen in de boomgaard kan je genieten van de nieuwste Murakami of het gezelschap van je lievelingsmensen.

Adres:

Sint-Pietersplein 9
9000 Gent

 

tuin, park, gent, zomer, hotspot
© gent.be

4/

Muinkpark

Gent telt verschillende grote parken, maar her en der liggen enkele onbekende pareltjes verstopt. Zo kom je het schattige Muinkpark tegen net achter de Kinepolis. Het is er vaak heerlijk stil, behalve wanneer de vele eenden ongegeneerd elkaar het hof maken langs het water.

Adres:

Muinklaan
9000 Gent

tuin, park, gent, zomer, hotspot
© tripadvisor.com

5/

 

STAM

Het Gentse stadsmuseum STAM huist in een historische abdij gelegen op de Bijlokesite. Rondom het museum zijn er groene grasvelden waar je, wanneer de zon je naar buiten lokt, la dolce far niente in de praktijk kan omzetten. Wordt het je toch iets te fris of te nat, dan kan je altijd binnen schuilen in het gezellige STAM-café. Door de grote glaspartijen waan je je nog altijd een beetje buiten.

Adres:

Godshuizenlaan 2
9000 Gent

tuin, park, gent, zomer, hotspot
© stamgent.be