Fatayers met hummus en koriander

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner Hapjes
  • 15 mn
  • 20 mn
  • 6 people
Fatayers met hummus en koriander

Nieuwe recept : Fatayers met hummus en koriander

Ingrediënten

  • twee stukken zanddeeg
  • 200 gr hummus
  • 60 gr pijnboompitten
  • verse koriander
  • 1 eierdooier
  • 1 cl water

Bereiding

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de koriander.
  3. Bak de pijnboompitten bruin in een pan gedurende 2 à 3 minuten, zonder olie toe te voegen. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen.
  4. Meng de hummus met de koriander en de pijnboompitten.
  5. Gebruik een glas om rondes te maken in het zanddeeg met een diameter van ongeveer 8 cm. Leg 1 lepel van het mengsel in het midden van elke ronde zanddeeg en maak vervolgens een soort van pyramide door de twee uiteinden  van het deeg (de rondes) naar elkaar toe te brengen en vervolgens het deeg nog eens dicht te plooien.
  6. Leg de fatayers op een bakplaat. Meng vervolgens het eigeel met het water en smeer er de fatayers mee in.
  7. Bak in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
  8. Serveer warm of lauw.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor