HOW TO. De perfecte latte macchiato

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
HOW TO. De perfecte latte macchiato

latte

Wat is het verschil tussen een 'gewone' latte en een latte macchiato en hoe maak je de perfectie van die laatste gewoon thuis in de keuken?

Bij een 'gewone' latte wordt melk aan de koffie toegevoegd, terwijl bij een latte macchiato ('gevlekt' in het Italiaans) een shot espresso aan de melk wordt toegevoegd. Precies de omgekeerde wereld, dus. Verder belangrijk bij dit godendrankje: het melkschuim, en de verschillende laagjes.

How to?

Je maakt een latte macchiato door goed opgeklopte melk in een kopje of glas te gieten. Vervolgens giet je daar, heel voorzichtig, een shot sterke espresso bij. De melk zal daarna vanzelf mooie laagjes vormen.

De latte macchiato bestaat in hoofdzaak uit melk, dus besteed vooral voldoende aandacht aan de keuze van de melk. Superzoete of melk met een bijsmaak zijn uit den boze: kies bij voorkeur voor volle biologische melk. Opschuimen doe je of met de hand, of met een handklopper of desnoods met een automatisch opschuimkannetje dat je bij een koffieapparaat (van het duurdere soort) vindt. Belangrijk is dat de melk niét kookt. Kies voor koude, of desnoods lauwe melk maar maak het schuim nooit te heet.

Smakelijk!

Bron: Culy.nl