ELLE selectie: de leukste wijnbars

Gepubliceerd op 24 februari 2014 door Anne Poelmans
ELLE selectie: de leukste wijnbars

opening wine barsVijf gezellige plaatsen om een goed geserveerd glas wijn te drinken:

Le petit canon - BRUSSEL

Le Petit Canon, een klein en gezellig caféetje vlakbij Place Flagey in Brussel. Het eerste wat je opvalt is het authentieke karakter van het pand; een lichtblauw plafond en antieke luchters. Als overdag het zonnetje schijnt staan al snel de tafeltjes buiten maar het echte publiek komt 's avonds. Dan verandert deze charmante plaats in een ware hotspot voor hippe en jonge Brusselaars. Le petit Canon is gericht op de echte wijnliefhebbers. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment van wijnen binnen verschillende prijsklasses. Als je Brussel op een authentieke manier wil ervaren is het zeker de moeite hier eens langs te komen en te genieten van een lekker glaasje (of flesje) wijn.

le-petit-canon-brussels-(by-le-petit-canon)

Etiquette - BRUSSEL

De wijnshop en bar Etiquette zijn gelegen in de hippe buurt tussen de Louisalaan en de Franklin D Rooseveltlaan. Hier hangt een elegante en rustgevende sfeer. Het is de perfecte plaats om te genieten van een glaasje met vrienden, om een speciale gelegenheid te vieren of zelfs een business lunch te houden. Etiquette verkreeg het certificaat van uitmuntendheid in 2013 van Trip Advisor. Dit is geen verrassing, de bar serveert namelijk meer dan 70 verschillende wijnen van over heel de wereld. 's Avonds zijn hier dan ook heerlijke tapas, charcuterie en kazen bij te verkrijgen. En als dat nog niet volstaat hebben ze ook wijn van de tap.

Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.41.11

Vinicity - ANTWERPEN

Gelegen aan de Leopold de Waelplaats op het hippe zuid te Antwerpen beschikt Vinicity over een 140 tal wijnen. Hier kan je terecht voor budgetvriendelijke topwijnen, trendy wijnkistjes, cadeaubonnen, gepersonaliseerde wijnflessen, bio-wijnen en nog veel meer. Zo kan je ook privé wijndegustaties organiseren voor vrienden of collega’s. Hun moto is 'Taste First',  proeven staat dan ook centraal bij Vinicity. Het interieur is een combinatie van modern en authentiek, met een prachtige glazen wand. Als je hier binnenspringt is de kick around formule zeker een aanrader. Zo kan je de wereld ontdekken via 9 verschillende wijnen.

vinicity1

Patine - ANTWERPEN

Deze gezellige wijnbistro gelegen aan het Museumplein te Antwerpen is een pareltje. Het gezellige interieur bestaande uit kleine houten tafeltjes en stoelen, prachtige antieke luchters en overal kadertjes aan de muur. Sfeer ontbreekt hier alvast niet. Hun ambachtelijke taartjes zijn dan ook zeer lekker voor bij een van hun gespecialiseerde wijnen. Hou je meer van een zoutje bij je glaasje wijn zijn er steeds ook tapas  en lekkere quiches. De prijsklasse ligt echter wel iets hoger als voorgaande bars maar is het zeker waard. En als dit alles nog niet volstaat is er ook behoorlijk leuk terras waar je kan gapen naar de mensen.

patine 1

Vintage - GENT

Vintage, gelegen in de buurt van de Kouter is een wijnwinkel, wijnbar én wijnrestaurant. Ze toetsen alles af op hun eigen ontworpen BOEST-concept, dit staat voor Belevenis, Origineel, Exclusief, Stijlvol en Toegankelijk. Het interieur bestaat uit donker houten muren en een geel plafond wat zorgt voor een loungy sfeer.  Mathieu Begthel, de Maître D van Vintage is een perfecte gastheer met een duidelijke passie voor wijnen. Hij begeleidt zijn klanten dan ook bij het kiezen van aangepaste wijnen en vertelt met veel swung over zijn wijnen.

vintage2

Tekst: Roxanne Bauwens